<strong>INGEN IMITASJON:</strong> Med åtte Oscar-nominasjoner for «The Imitation Game» og egen nominasjon for beste regi er Morten Tyldum i særklasse den mest meritterte norske filmskaper gjennom tidene. Her fotografert i Oslo tidligere i vinter. Foto: Endre Vellene
INGEN IMITASJON: Med åtte Oscar-nominasjoner for «The Imitation Game» og egen nominasjon for beste regi er Morten Tyldum i særklasse den mest meritterte norske filmskaper gjennom tidene. Her fotografert i Oslo tidligere i vinter. Foto: Endre Vellene Vis mer

Morten Tyldum er en av verdens mest ettertraktede filmskapere

Slik ble han Norges Oscar-regissør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Søndag er norske Morten Tyldum med i kampen om hele åtte Oscar-priser for sitt periodedrama «The Imitation Game» fra Den andre verdenskrigen.

Den 47 år gamle bergenseren er blitt en av verdens mest ettertraktede filmregissører og kan velge og vrake i tilbud fra amerikansk filmindustri - en situasjon som virket uoppnåelig for noen nordmann for bare få år siden.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer