<strong>INTERNASJONAL:</strong> Regissør Morten Tyldum har vært travel siden «Hodejegerne» kom ut. Snart dukker «The Imitation Game» opp på kino, og nå skal han regissere konspirasjonsthrilleren «Chain of Events» for Warner Bros. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INTERNASJONAL: Regissør Morten Tyldum har vært travel siden «Hodejegerne» kom ut. Snart dukker «The Imitation Game» opp på kino, og nå skal han regissere konspirasjonsthrilleren «Chain of Events» for Warner Bros. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Morten Tyldum lander Hollywood-film

Konspirasjonsthriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Har ikke Morten Tyldum før fått sin nyeste film noenlunde klar, så er han i gang igjen.

Den norske regissøren, som fikk internasjonal oppmerksomhet for Jo Nesbø-adapsjonen «Hodejegerne», skal nå regissere «Chain of Events», ifølge Variety.

Filmen er en adapsjon av den svenske boken med samme navn — «Slutet på Kedjan» på originalspråket — av svenske Fredrik T. Olsson.

«World War Z» møter «DaVinci-koden»
Den er beskrevet som «World War Z» møter «DaVinci-koden», og omhandler en internasjonal konspirasjon der en kryptolog må avkode DNA-et vårt, som visstnok skal holde på hemmeligheter om menneskerasens fremtid.

Det er Mark L. Smith som skal skrive manus, mannen bak «Vacancy»-filmserien, som for tiden også skriver manus på Emma Watson-filmen «Queen of the Tearling».

Tyldum, som kommer rett fra en film om en annen kryptolog — «The Imitation Game», om Alan Turing — var kanskje et logisk valg for «Chain of Events».

Oscar-kandidat
Filmen med Benedict Cumberbatch i hovedrollen blir nå regnet som et av Oscar-strategen Harvey Weinsteins sikreste kort inn mot utdelingen i mars.

Bransjenettstedet Indiewire har sett på distributør Weinsteins slippdatoer det kommende halvåret, og høstpremieren på «The Imitation Game» — sammen med mye jobbing inn mot prestisjefestivaler som Toronto og London — gjør til at de mener det er Tyldums film han satser mest på.

— The Weinstein Company la ned en heftig forskuddssum på 7 millioner dollar fra Berlin-markedet i februar. De er nok på jakt etter å få mye av det tilbake, skriver Anne Thompson.

Brødrene Bob og Harvey Weinstein er Oscar-strateger og hardbarkede distributører. Weinstein selv er storfornøyd, ifølge Deadline:

— [Produsent] Teddy Schwarzman og Morten Tyldum tok et manus som Bob [Weinstein, broren] og jeg elsket, men var skeptiske til tonen på, fordi om du tar det en tomme til høyre eller en tomme til venstre, så ville du få svære problemer. Disse gutta gjorde det så perfekt, en bedre jobb enn jeg noensinne kunne ha klart.

Det er gode ord fra mannen som er velkjent for å klippe hardt i andres filmer for å tilpasse de bedre til markedet — blant annet «Kon-Tiki» og «Snowpiercer» — noe som har gitt ham tilnavnet «Scissorhands».

Ved siden av disse to filmene har Tyldum også vært med å utvikle andre prosjekt hos Universal, blant annet «The Disciple Program» som Mark Wahlberg skal regissere.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer