Morten Tyldum skal regissere Mark Wahlberg

I Hollywood-thriller.

HAR FÅTT HOLLYWOOD-JOBB: Regissør Morten Tyldum imponerte med «Hodejegerne» og skal nå lage Hollywood-thriller med Mark Wahlberg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HAR FÅTT HOLLYWOOD-JOBB: Regissør Morten Tyldum imponerte med «Hodejegerne» og skal nå lage Hollywood-thriller med Mark Wahlberg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Etter den den internasjonale suksessen med «Hodejegerne» har mange spådd at den norske regissøren Morten Tyldum (47) ville gjøre karriere i den amerikanske filmbransjen.

Nå skriver The Hollywood Reporter at Tyldum skal regissere thrilleren «The Disciple Program» med Mark Wahlberg både som skuespiller og medprodusent.

Wahlberg har tidligere sagt han han likte «Hodejegerne» så godt at han har bønnfalt rettighetshaverne til den amerikanske remaken om å få spille og produsere i den.

Budrunde «The Disciple Program» finansieres av Universal Pictures, og er basert på et manus av en tidligere helt ukjent forfatter. Manuset skapte en heftig budrunde blant filmstudioene etter at det ble publisert på bloggen Script Shadow.

Historien handler om en mann (tilfeldigvis med samme fornavn som hovedpersonen i «Hodejegerne», Roger) som etterforsker sin kones død.

Hun blir brutalt angrepet av en pasient på det psykiatrisk sykehuset hun jobber på, men overlever - bare for å bli druknet i sitt hjem den påfølgende natten.

Tordenskjold Tyldum har tidligere laget «Buddy» (2003) og «Falne engler» (2008), den fjerde Varg Veum-filmen, i tillegg til mange reklamefilmer og kortfilmer. Wahlberg er kjent som alt fra rapper og undertøysmodell til filmstjerne og produsent for flere filmer og TV-serier.

Det er kjent at Tyldum også skal regissere en dansk-norsk produksjon om Tordenskjold som nylig ble tildelt 16 millioner kroner i støtte av Norsk filminstitutt etter en markedsvurdering.

FAN AV «HODEJEGERNE»: Nå får Mark Wahlberg jobbe med regissøren bak Aksel Hennie-filmen. Foto: Stella Pictures
FAN AV «HODEJEGERNE»: Nå får Mark Wahlberg jobbe med regissøren bak Aksel Hennie-filmen. Foto: Stella Pictures Vis mer