Morten Tyldum med nytt oppdrag

Morten Tyldum skal regissere Tom Clancys romanhelt

Jack Ryan blir til ny tv-serie.

NYE OPPDRAG: Regissør Morten Tyldum skal i gang med nytt storporsjekt. Foto: Endre Vellene
NYE OPPDRAG: Regissør Morten Tyldum skal i gang med nytt storporsjekt. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thrillerforfatteren Tom Clancy har brukt sin oppdiktede figur Jack Ryan i en rekke bøker. Jack Ryan har også vært å se på det store lerretet i flere filmer, første gang var i «Jakten på rød oktober» som kom på norsk i 1990. Sist i 2014, i «Jack Ryan: Shadow Recruit», der Dagbladets anmelder trillet terningen til fire.

Nå skal altså romanhelten og CIA-analyseeksperten Jack Ryan igjen i aksjon. Denne gangen er det amerikanske Amazon som står bak en helt ny tv-serie med Ryan i front.

Og mannen som får i oppdrag å regissere første epsiode, er norske Morten Tyldum, skriver filmnettstedet Deadline.

Terror og romantikk

Deadline kan også opplyse om at det er skuespiller John Krasinski, kjent fra «The Office» som vil gestalte Ryan, mens australske Abbie Cornish spiller motspilleren Cathy Mueller.

Serien vil ta for seg Jack Ryan som en up-and-coming CIA-analyseekspert som blir kastet inn i et farlig oppdrag for første gang. Det skal handle om ny terrorisme som truer i global skala. Og det vil bli plass til litt romantikk. Mellom Ryan og Cathy Mueller.

Fra prisverdig til lunken

Morten Tyldum har ikke selv uttalt seg om sitt nye oppdrag.

Han lanserte sin siste film nå i jula. «Passenger» ble kalt en katastrofe av amerikanske medier, mens Dagbladets anmelder ga den en lunken treer.

Filmen hans «Imitation Game» fra 2014 derimot, vant Oscar for beste adapterte manus, og fikk i tillegg sju oscarnominasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer