Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morten Tyldum skal være aktuell for storstilt Hollywood-film

Regissøren ønskes av filmgiganten Sony.

NYTT PROSJEKT? Den norske regissøren Morten Tyldum, her med kona Janne på den røde løperen tidligere denne måneden, skal være hentet inn til Sonys neste storsatsing. Foto: Stella Pictures
NYTT PROSJEKT? Den norske regissøren Morten Tyldum, her med kona Janne på den røde løperen tidligere denne måneden, skal være hentet inn til Sonys neste storsatsing. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Det har ikke stått stille rundt den norske regissøren Morten Tyldum de siste månedene, som for alvor er satt på kartet med sin engelskspråklige regissørdebut «The Imitation Game».

Den historiske thrilleren, med skuespillerstjerna Benedict Cumberbatch i hovedrollen, er nominert til hele åtte Oscar-statuetter, inkludert prisen for beste regissør.

Bare dramakomedien «The Grand Budapest Hotel» kan stikke av med flere priser under den prestisjetunge utdelinga, som holdes i Los Angeles 22. februar.

I mellomtiden spekuleres det i om stjerneregissøren er i gang med et nytt, stort filmprosjekt.

Ønskes av Sony Bransjenettstedet Deadline.com hevder Tyldum er ønsket av filmgiganten Sony til å regissere science fiction-filmen «Passengers».

Ifølge nettstedet ligger handlingen til et romskip, der tusenvis av mennesker fraktes til en ukjent planet. På grunn av en feil i et sovekammer blir en av passasjerene vekket nitti år før alle andre. I frykt for å dø alene utspiller det hele seg i en kjærlighetshetshistorie da vedkommende beslutter å vekke en medpassasjer.

Sony skal være helt i startfasen med planlegginga, og det er foreløpig ikke avklart hvorvidt Tyldum skal regissere filmen eller ei.

Hollywood-stjerner som Reese Witherspoon og Keanu Reeves skal ha vært aktuelle for rollelista, men er visstnok allerede ute av bildet.

Morten Tyldum har så langt ikke uttalt seg om saken.