Morten Tyldums «Passengers» kalles en katastrofe

Morten Tyldums nye film får totalslakt

- Spar pengene dine, skriver amerikanske anmeldere om «Passengers».

«PASSENGERS»: Jennifer Lawrence får en guffen opplevelse om bord romskipet da hun skal ta seg en svømmetur i Morten Tyldums siste film. Video: Sony Pictures Entertainment Vis mer

(Dagbladet): «Passengers er ikke veldig god. Faktisk er den ganske dårlig.» Skriver Entertainment Weekly, og legger til at du kan spare pengene dine.

De første anmeldelsene av Morten Tyldum nye storfilm er nå ute. Filmen har ikke premiere i USA før 21. desember, og her i Norge braker det løs første juledag, men allerede nå er det mulig å få en smakebit av hva vi kan forvente oss.
Og ovasjonene lar vente på seg.

«En romantisk sci-fi thriller som begynner lovende, men 'gets lost in space'», skriver bransjebladet Variety. Og mener Tyldum behandler dialogene som om det skulle være et teaterstykke. Uten å gjøre det dramatisk.

Store forventninger

Sist gang regissør Morten Tyldum var ute med film, var i 2014. «The Imitation Game» ble nominert til åtte Oscar, blant annet for beste film, og forventningene til «Passengers» har vært deretter.

VÅKNER LITT TIDLIG: Chris Pratt og Jennifer Lawrence våkner opp litt tidlig når de er på vei ut i verdensrommet. Da starter forviklingene. Hollywood-filmen er regissert av nordmannen Morten Tyldum. Video: Sony Vis mer

Denne gang har Tyldum to av Hollywoods største navn på plakaten, Jennifer Lawrence og Chris Pratt spiller hovedrollene i dette sci-fi-eventyret.

Kort fortalt: Vi blir tatt med ombord på et luksuriøst romskip som er på vei for å kolonisere en ny planet. Men så våkner en av passasjerene 90 år før tida på grunn av en feil i søvnkammeret. Så vekker han opp en av de andre passasjerene, så går noe galt, og så handler det om å finne en måte å overleve på.

Skipbrudden

Varietys anmelder skriver at filmen mangler overraskelser, men ikke bare det. Dette er også blitt en skipbrudden kjærlighetshistorie sjøsatt i det største, tommeste kjøpesenteret i verdensrommet.

Hollywood Reporter mener det ikke hjelper med glitrende design og stjerneglans for å holde romskipet flygende.

Avisa The Guardian gir filmen to av fem stjerner. Indiewire kaller den en katastrofe, men Timeout kaller det et skuffende romantisk drama som etterlater en følelse av dumskap. En film som kunne vært skarp og spesiell, men ender med at du lengter etter å ta deg en lur før filmens slutt.

Ikke bare negativt

Filmbladet Empire er derimot ikke så negative. Her får «Passangers» fire av fem stjerner, og anmelder skriver at til tross for at filmen er overraskende tradisjonell, er den unektelig effektiv.

FÅR SLAKT: Jennifer Lawrence spiller den kvinnelige hovedrollen i den nye filmen til Morten Tyldum. Foto: NTB Scanpix  

FÅR SLAKT: Jennifer Lawrence spiller den kvinnelige hovedrollen i den nye filmen til Morten Tyldum. Foto: NTB Scanpix  

Vis mer