Mørke naturvisjoner

National Gallerys presentasjon av Peder Balkes dramatiske landskaper gir som helhet et variert inntrykk. Men essensen av kunstnernes maleriske arv står støtt.

MOT INTERNASJONAL ANERKJENNELSE: «Peder Balke» er den andre store presentasjonen av Balkes maleri i utlandet på seks år, og den tredje solopresentasjon av en skandinavisk kunstner ved National Gallery noensinne, etter Edvard Munch (1992) og danske Christen Købke (2010). Foto: The National Gallery Photographic Department
MOT INTERNASJONAL ANERKJENNELSE: «Peder Balke» er den andre store presentasjonen av Balkes maleri i utlandet på seks år, og den tredje solopresentasjon av en skandinavisk kunstner ved National Gallery noensinne, etter Edvard Munch (1992) og danske Christen Købke (2010). Foto: The National Gallery Photographic Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Juleshoppende nordmenn i London kan i år spe på med litt kulturell ballast hjemmefra. National Gallery byr vinteren gjennom på en bred presentasjon av den romantiske maleren Peder Balke (1804-1887) - lenge en av norsk kunsthistories dårlig skjulte hemmeligheter. De siste årene har den eksperimentelle maleren fra Mjøsa fått økt oppmerksomhet også utenlands, blant annet med en større presentasjon i København og østerrikske Krems for seks år siden, og nå altså i Londons storstue for eldre kunst.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer