Moslet slutter

Dagbladets musikkjournalist Håkon Moslet blir musikksjef i NRK Petre.

- Dette er en utrolig spennende utfordring som jeg ikke kan si nei til. Dessuten er Petre den eneste musikkredaksjonen utenom Dagbladet jeg kan tenke meg å jobbe i, sier Moslet til Dagbladet.no.

Han har jobbet i kulturavdelingen til Dagbladet i over 6 år. I løpet av den tida har han rukket å bli en av landets mest kjente musikk- og kulturjournalister.

Vemodig

- Håkon Moslet er av våre mest profilerte medarbeidere og det er synd at han slutter. Men vi ønsker han lykke til i sin nye jobb i Petre, sier Fredrik Wandrup, avdelingssjef for kulturavdelingen i Dagbladet.

Moslet sjøl synes det blir rart å slutte, men føler at tida er kommet for nye utfordringer.

- Jeg har alltid sagt - både til venner og i plateanmeldelsene - at du må tørre å ta sjanser i steden for å sitte på rævva. Nå er det på tide å følge leveregelen. Men det blir vemodig å slutte. Jeg føler at jobben i Dagbladet nærmest har vært hele livet mitt de siste åra. Min identitet er nært knyttet til det å jobbe i avisa og jeg har bare gode minner, sier Moslet.

Utklekkingsanstalt

De siste to årene har en rekke tidligere Dagblad-medarbeidere fått sjefsjobber i andre mediebedrifter. Jens Barland, Hilde Haugsgjerd og Arne H. Krumsvik har blitt sjefredaktører i henholdsvis Stavanger Aftenblad, Dagsavisen og Romerikes Blad, mens Thor Sørum-Johansen ble nyhetsredaktør i Tønsbergs Blad.

Dagbladets tidligere teaterkritiker Hans Rossiné ble dramasjef i NRK. Beate Nossum og Harald Stanghelle ble politisk redaktører i henholdsvis Fædrelandsvennen og Aftenposten.

KASTER TERNINGEN: Jeg har alltid sagt at du må tørre å ta sjanser i steden for å sitte på rævva. Nå er det på tide å følge leveregelen, sier Håkon Moslet, som nå går fra Dagbladet til NRK Petre.