Møt BB-deltakerne

1. Richard Olsen (25)

STOCKHOLM (Dagbladet): -  Jeg kaller henne Josefin, forteller raggeren og Sverige-elskeren, som er gjennomført harry-ragger med amerikaner-glis, brylkrem i håret og kammen i baklomma. Kongsvinger-karen innrømmer glatt:

-  Etter norsk målestokk er jeg ikke bare en blodharry, men en borra blodharry. I Sverige er folk mye mer liberale. Så fort helga kommer, vrenger jeg bilen på veien og kjører dit. Det hjelper jo på at dama er svensk også. Richard er utrolig verbal, gummiarbeideren som lider av gummiallergi. På spørsmål om hva han kommer til å savne mest, svarer han:

-  Makrell i tomat, tv-en min og bestemor. Og vaflene til bestemor. Og så kommer jeg vel til å savne dama når jeg begynner å miste kontroll på hvor sokkene mine ligger strødd.

2. Johan Krog Halvorsen (22)

STOCKHOLM (Dagbladet): Nevnte Per-Morten er blitt kjent som den kanskje mest kranglevorne BB-deltakeren noensinne. Men det er grunn til å tro at han får konkurranse i år. Johan, fra Lier og Drammen, er nemlig ganske sær, veldig verbal og alltid ute etter en krangel.

-  Jeg har alltid vært fascinert av BB-konseptet. Og så er jeg ikke konfliktsky. Jeg har sære meninger og gir meg aldri. Skjønner\'u? spør Johan, og bruker sitt favorittuttrykk for ca. 50. gang.

-  På hvilken måte er du sær?

-  Jeg liker lyserosa ting, for eksempel. Skjønner\'u? Særlig på jenter.Og så kan jeg gå på Glitter, som jo er en jentebutikk, og kjøpe meg belte. Skjønner\'u? Jeg er veldig opptatt av mote og kan gjerne kle meg litt jentete. Men det er ikke en sånn homsegreie.

3.  Daniel Sunde (26)

STOCKHOLM (Dagbladet): -  Min lidenskap er fotball. Jeg spilte på flere aldersbestemte landslag og var kaptein på Rosenborgs juniorlag. At karrieren raknet, tilskriver jeg i stor grad Øyvind Husby, sier Daniel.

Eks Rosenborg-spilleren Husby ble trener for klubbens juniorlag i 1998, ifølge Daniel.

-  Han likte meg ikke. Satte meg ut av laget og tok fra meg kapteinsbindet, hevder Daniel, som uten matchtrening også forsvant ut av landslaget.

-  De få gangene jeg fikk spille, kom det brått på - og presset var stort. Spillet mitt ble krampaktig, sier Daniel. Han forsvant til 2. divisjon og Byåsen, og klarte aldri å komme tilbake på toppnivå.

-  Nå håper jeg på karriere som trener, sier Daniel, som begynte med kroppsbygging i stedet.

4. Morten Hegseth (20)

STOCKHOLM (Dagbladet): -  Jeg tror ikke de sender inn noen andre homser. Dessuten har jeg en ekskjæreste som jeg fortsatt er veldig glad i, sier den nesten to meter høye og relativt outrerte Morten til Dagbladet.

Til vanlig skriver han for lokalavisa i Stjørdal, men han trives ikke alltid på hjemplassen:

-  Når du ser ut som meg, bruker sminke og ikke legger skjul på legningen - så blir du lagt merke til. Stjørdal er en liten by, sier han.

-  Kommer du til å misjonere homosaken i huset?

-  Ikke med mindre de har sendt inn noen som ikke liker homser. Da kommer jeg til å kjøre hardt.

-  Hvorfor ble du castet?

-  Jeg er helt sikkert en våt drøm for TVNorge - rett fram, står på mitt, er utagerende til de grader og veldig politisk ukorrekt.

5. Kristian Hilberg (22) 

STOCKHOLM (Dagbladet): Kristian fra Bærum skulle egentlig vært sendt inn som en slags frister en stund ut i BB. Men da TVNorge måtte vrake en av de utvalgte, grunnet en vandel som ikke var uplettet, ble Kristian kastet inn. Han hadde ikke søkt BB:

-  Derimot søkte jeg på «Sjarmørskolen», som også skal gå på TVNorge. BB-folkene fant søknaden min der - og ringte meg. Kristian er legesønn, bosatt på beste vestkant, studerer økonomi og administrasjon ved BI og irriterer seg, ifølge presseomtalen, over uintelligente mennesker. Overfor oss korrigerer han dette:

-  Jeg har sansen for alle typer mennesker. Men i låta «Kjendisparty» synger Jå9 og OnklP om å være «dummere enn Anette og Rodney til sammen». Jeg vil ikke stille i den ligaen.

6.  Max Raymond Langrekken Rudberg (24)

STOCKHOLM (Dagbladet): Hvis han overlever de to-tre første dagene, er det mulig at godslige Max lykkes. Men faren for å bli sendt hjem av jenteulvene med en gang, er overhengende.

Max er ambulansesjåfør og pleierassistent hjemme på Eidskog i Hedmark. Selv om han er en litt annen type enn mange av de andre i BB-huset, tror han ikke at verken bimboer eller testosteron-bomber klarer å sjokkere ham. Han er ikke uvant med Big Brother-følelsen, heller:

-  Der jeg jobber har vi én fløy for ambulansemottaket og én for sykehjemmet. Jentene på sykehjemmet overvåker oss på ambulansen hele døgnet. Nå har kollegene hans installert Canal Digitals 24-timerstilbud for ivrige BB-fans. Det betyr at de natt og dag kan overvåke Max.

NR 4:Morten Hegseth.
NR 3: Daniel Sunde.
NR 1: Richard Olsen.
NR 5: Kristian Hilberg.
NR 2 :Johan Krog Halvorsen.