Mot bedre vitende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når filosof og forfatter Knut Kolmar i Dagbladet 17. september skriver at «kjønnsforskningen er et av de få stedene hvor likestilling fremdeles er uhørt» taler han mot bedre vitende. Kunnskapsproduksjon både i Norges Forskningsråds regi, i regi av barne- og likestillingsdepartementet og i nordisk sammenheng, har et helhetlig perspektiv på at kjønnsforskning må og skal handle om begge kjønn. Det ganske omfattende programmet i regi av Forskningsrådet heter «Program for kjønnsforskning» og ikke «Kvinneforskningsprogrammet».

En viktig studie omkring mannsroller og menns og kvinners oppfatning av mannsrollene, er nettopp gjennomført under ledelse av AFI, som kunnskapsgrunnlag for den kommende Stortingsmeldingen om menn, mannsroller og likestilling. Barne- og likestillingsdepartementet finansierer dessuten (fra årsskiftet) et professorat ved Universitetet i Oslo om maskulinitet og likestilling; stillingen har vært lyst ut for konkurranse etter vanlige akademiske prosedyrer. Innen familieforskningen er det stor vekt på nettopp fedre- og mannsperspektivet, noe departementet bruker som grunnlag for utvikling av samlivs- og familiepolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer