Møt Bitch-forfatter :på nettet

I feminist-debattens oppblomstring har amerikanske Elizabeth Wurtzel vakt oppsikt og gjort suksess med «Bitch». Fredag kan du møte henne :på nettet.

Elizabeth Wurtzel er nå i Norge, hvor hun skal være til lørdag 12. Debattboka «Bitch» er kommet i norsk språkdrakt, og norske medier er ivrige etter å få tak i forfatteren. Etter opptredenen i Petres «Mamarazzi» onsdag ble tiden litt for knapp for Wurtzel til å svare på de mange spørsmålene som er kommet inn. I stedet setter Wurtzel seg til PCen for å svare på lesernes spørsmål fredag 11. februar kl 1000.

Tidligere spørsmål er lagret, så alle som har sendt spørsmål før, trenger ikke sende dem på nytt. Men har du noe å spørre Wurtzel om, kan du gjøre det nederst på denne siden.

Kvinneskikkelser

«Bitch» består observerer i essay-form markante og manipulerende kvinneskikkelser gjennom historien. Spørsmålet er: Hvorfor blir bitch-stempelet så lett påført jenter som vil noe, og derfor må rope høyt?

Madonna, prinsesse Diana, Hillary Clinton og Sylvia Plath er blant de mange som nevnes, og Wurtzel er til tider nådeløs i sine karakteristikker og beskrivelser. Les utdrag fra boka!

Bestselger om depresjon

Elisabeth Wurzel er født i 1967 i New York, hvor hun fremdeles bor. Hun er utdannet journalist fra Harvard-universitetet, og har mottatt en rekke priser. Wurtzel var musikk-kritiker i The New Yorker og New York før hun i 1994 kom ut med «Prozac Nation» om unge amerikaneres depresjoner. Boka ble en internasjonal bestselger.

Send inn dine spørsmål (på engelsk) til Elisabeth Wurtzel nå!

FREKT COVER: Elisabeth Wurtzel poserer selv på forsiden av boka si.
TIL NETTMØTE: Elizabeth Wurtzel er i Norge, og trives på hotellrommet sitt. Fredag kl 1000 sitter hun ved PCen for å svare på lesernes spørsmål.