Møt Brynjulf Jung Tjønn

Han er 21 år, redaktør for eget nettforlag og debuterer nå med roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brynjulf Jung Tjønn er født i 1980 i Sør-Korea, men er oppvokst i norsk bondeidyll på Tjønn gård i Feios.

Han begynte å skrive dikt som 14-åring, og gikk seriøst inn for å bli forfatter da han var 17. Jobbinga blir belønnet 1. mai, da han bokdebuterer med romanen «Eg kom for å elske» på Samlaget.

Ung redaktør

Men Brynjulf har allerede markert seg i det litterære miljøet med nettforlaget Jung.no. Her har kjente og ukjente stemmer kommet til orde siden januar 2001, og Tjønn har stadig ytret sterke meninger om Bok-Norge.

- Jeg tror poesien er i ferd med å snevres inn til et mindre og mindre publikum. De er nok der, leserne, men de er så få, poesien er blitt en ting «forbeholdt noen utvalgte», skriver han i mars 2001, og retter mye av skytset mot avisenes litteraturkritikere.

Det er omtrent samtidig som han blir månedens poet i Diktkammeret på Dagbladet.no, et forum for lesernes egne dikt. Med «Farge» når Tjønn helt opp.

Nettduell med Ari Behn

Det er ikke første gang han viser seg på Dagbladet.no. Under nettmøtet med Ari Behn august 2000, skriver Tjønn at han synes Behns «Trist som faen» var god, men ujevn. Blant annet kritiserer han en av novellene som dårlig. Behn svarer at Tjønns navn «skaper en viss forventning om at jeg kommer til å høre mer fra deg...»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer