Møt Dagbladets musikkjournalist

Sven Ove Bakke er på verdens største musikkfestival. Send inn spørsmål nå.

(Dagbladet.no): Akkurat nå setter platebransjetreffet og musikkfestivalen South By Southwest byen Austin, Texas helt på hodet.

Rundt 1300 kjente og ukjente artister og band spiller på tilsammen 60 konsertsteder, og de norske artistene kjemper en kamp om oppmerksomheten til personene alle vil ha tak i:

Managementbyråer, plateselskaper, musikkforlag og rettighetsforvaltere. Napp hos én vil føre til kontakter og kontrakter med resten.

Seks norske band stiller

I år stiller Norge med Kings Of Convenience, Surferosa, Silver, Bonk og Low-Frequency In Stereo. Big Bang spiller på sidearrangementet XLent Xtravaganza.

Glamrockerne Silver gjester South By Southwest for andre år på rad. De håper noen viktige persone legger merke til dem i bandvrimmelen i Texas.

- Det er vanskelig for et amerikansk band å klemme seg inn i dette markedet, og enda vanskeligere for et utenlandsk band. Det er dritkult for oss å få sjansen til å dra til Austin igjen, men dette er ikke en ferietur. Vi må levere varene, sier manager Silver-manager Thomas Reim til Dagbladet.

Flere kjente navn

Men ikke alle bandene er ukjente. I år, og som på lillesøster-arrangementet Bylarm her hjemme, stiller en rekke etablerte artister på musikkfestivalen.

Internasjonale toppnavn i år er Elvis Costello, Billy Idol, Neville Brothers, Erykah Badu, LCD Soundsystem, Fatboy Slim, Ash, Phoenix og - faktisk - Vanilla Ice.

Dagbladets journalist Sven Ove Bakke er i Austin denne uka. Fredag svarte han på lesernes spørsmål.

<B>MØT JOURNALISTEN:</B> Dagbladets musikkjournalist Sven Ove Bakke er på verdens største musikkfestival. Nå kan du sende inn spørsmål om hva som skjer på musikkfronten.