Møt de nye og dovne TV-stjernene

Et av verdens søteste dyrehjem blir dokumentar.

(Dagbladet): Britisk presse har med begeistring kastet seg over Animal Planets nye dokumentarprosjekt etter at promovideoen du ser over ble sluppet.

For «Meet The Sloths» har premiere på Animal Planet til uka. Både BBC og Daily Mail tror britene kan vente seg en ny TV-suksess i klassen søte dyr.

Og om du ser videoen kan man iallfall ikke tvile på at dovendyrene scorer høyt på søthetsfaktoren.

Nettstjerner Krabatene, som kanskje er litt late som navnet tilsier, har vært en netthit en god stund. De holder til på et dyrehjem i Costa Rica. Klipp der dyra klatrer rundt, blir badet av pleierne eller matet har sjarmert YouTube-brukere.

Dyrehjemmet drives av ekteparet Luis og Judy Arroyo. Sammen med frivillige lærer de gjester om dovendyrenes liv, og passasjerer fra cruiseskip stopper ofte innom.

De søte dyra har imidlertid en vond fortid. De fleste ender opp på hjemmet etter å ha blitt truffet av en bil, eller fått elektrisitet i seg fra strømkabler.

Dyrehjemmet skal være det eneste i verden som tar seg av skadde og foreldreløse dovendyr. Mer enn 160 dovendyr bor der.

Dro til et søvnig hjørne av Costa Rica Så langt er klippene sett seks millioner ganger på nettet. Lucy Cooke sto bak de klippene, og dokumentaren beskrives også som hennes hjertebarn.

Programmet har allerede vært på lufta i USA, og har premiere i Storbritannia i kveld.

I promoteringen av dokumentaren har Cooke gjort flere intervjuer i Stobritannia der hun forteller om hennes første møte med dovendyra.

- Jeg dro 8 kilometer ut til et søvnig hjørne av Costa Rica for å møte et dyr jeg hadde sett på YouTube. Jeg laget min egen lille video, som spredte seg på nettet innen noen dager, sier hun.