Møt din nye fastlege: Deg selv

Varsler høyteknologisk helserevolusjon.

HUN VIL HA GENENE DINE: Anne Wojcicki er kalt USAs modigste toppleder. Hun driver 23andMe, som gir kundene en full DNA-profil for 99 dollar, og er blant mange på South by Southwest-konferansen som varsler en teknologidrevet privatisering og personalisering av helsetjenester. Foto: 23andMe
HUN VIL HA GENENE DINE: Anne Wojcicki er kalt USAs modigste toppleder. Hun driver 23andMe, som gir kundene en full DNA-profil for 99 dollar, og er blant mange på South by Southwest-konferansen som varsler en teknologidrevet privatisering og personalisering av helsetjenester. Foto: 23andMe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AUSTIN, TEXAS (Dagbladet): Årets heteste vekstområde for ny anvendelse av nettet og informasjonsteknologi? Det er kroppen din, det. Under årets South by Southwest-konferanse er det knapt noe det snakkes mer om enn sammensmeltingen av kroppsnær teknologi, trådløst nett, skylagring, «big data» og smart programvare som monitorerer trening, livsstil og helse.

Kroppen din skal på nett, fra krybbe til grav.Vi skal telle, vi skal måle, vi skal selvdiagnostisere. En presentasjon her under SXSW heter megetsigende «kroppsnær teknologi og det kvantifiserbare selvet». 

Det moderne menneskets kombinasjon av forfengelighet og dødsangst er gull verdt for den nye alliansen mellom legemiddelindustri og teknolologiindustri.

Puls, blodtrykk, glukosenivå, pust, antall skritt, antall forbrukte kalorier, søvnkvalitet - dette er bare de noen av mest åpenbare eksemplene på hvordan kroppsnær teknologi kan hente informasjon som kan benyttes i alt fra livstilsforbedrende tiltak til forebyggende og behandlende helsearbeid.

For Anne Wojcicki i 23andMe er det dine arvestoffer det handler om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer