Mot ein ny kulturpolitikk

I dag har eg tenkt å unne meg eit glas champagne. Men på måndag startar vi arbeidet med å vidareutvikle kulturpolitikken.

TOPPTUNGT: I for stor grad vart kulturløftet eit løft frå toppen, og ikkje frå botn, skriv Solhjell. På biletet er siste runde med kulturløft hittil, då Jens Stoltenberg (Ap), Hadia Tajik (Ap), Audun Lysbakken (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) presenterte siste utgåve i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TOPPTUNGT: I for stor grad vart kulturløftet eit løft frå toppen, og ikkje frå botn, skriv Solhjell. På biletet er siste runde med kulturløft hittil, då Jens Stoltenberg (Ap), Hadia Tajik (Ap), Audun Lysbakken (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) presenterte siste utgåve i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kultur gjer livet verdi. Det er ikkje noko ekstra, det er ein del av kjernen i livet. La oss verdsette det som det, økonomisk og politisk. Og la oss utvikle norsk kulturpolitikk vidare etter åtte gode år med kulturløftet.

For ganske nøyaktig ti år sia blei SV, Ap og Senterpartiet einige om kulturløftet. Én prosent av statsbudsjettet til kulturføremål, og ei brei satsing på kultur. Over åtte raudgrøne år i regjering nådde vi det målet. Kulturløftet gav om lag fem milliardar meir til norsk kulturliv, nesten ei dobling av kulturbudsjettet sidan 2005. Det var ei kultursatsing utan sidestykke i norsk kulturpolitikk, og er verdt ei feiring. Det er inga tvil om at kulturløftet har heva kvaliteten på heilt sentrale område i norsk kulturliv. Utviklinga på filmfeltet kan stå som eitt døme.

I dag har eg tenkt å unne meg eit glas champagne. Men i morgon vil eg gå tilbake til den viktigaste kulturpolitiske oppgåva no.

SV har starta arbeidet med å vidareutvikle kulturpolitikken. Vi vil vedta eit kulturpolitisk program i 2015, etter ein omfattande prosess. La meg presentere det eg meiner er fire sentrale retningar for norsk kulturpolitikk framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer