Møt en angrende Jack Bauer

24 er tilbake. Se klipp og intervju!

(Dagbladet.no): - Når du sier ja til å være med på noe sånt som dette, må du virkelig ville det. «24» har blitt hele livet mitt, sier Kiefer Sutherland i videoen over.

Etter sju sesonger som Jack Bauer i spenningsserien «24», er det ikke rart at han omtaler de andre på settet som «familien» sin.

Sliter med tortur
Den siste sesongen hadde premiere i USA 11. januar, og dukker opp igjen på norsk TV 2 neste mandag. Førstkommende søndag sender kanalen «24»-filmen «Redemption», som fungerer som en bro mellom sesong seks og sju.

Den første sesongen av serien hadde premiere i 2001, men Sutherland har ennå ikke gått lei av å redde USA fra ondere makter.

- Han er så forskjellig nå, fra den første sesongen. Han endrer seg stadig, så det føles aldri likt. I sesong sju blir han konfrontert med mye av det han har gjort, som torturering av mistenkte, og det blir etter hvert klart at dette er noe han sliter fryktelig med, sier han

- Jack Bauer er ikke en svart/hvit-karakter. Han lever i en grå verden, og er aldri helt suksessfull. Han redder David Palmer, men mister kona. Han tar på seg et voldsomt ansvar med å redde nasjonen, men klarer ikke å takle en 16 år gammel datter. Jeg elsker den dynamikken, og jeg tror at mot slutten av dagen har vi det alle slik som han. Vi lever i en grå verden, mener Kiefer Sutherland.

Gode kritikker
På grunn av manusforfatterstreiken i Hollywood har serien hatt pause fra skjermen i USA siden mai 2007. Sesong seks fikk hard medfart blant kritikerne, men det var store forventninger til sjuende sesong.

Så langt har den blitt svært godt mottatt.

«Thank heaven for Kiefer Sutherland,» skriver Los Angeles Times.

Entertainment Weekly er også positive.

- Etter den fire timer lange sesongpremieren, vil Jack ha truet med å trykke en bic-penn gjennom trommehinnen til en slem fyr, og du vil føle den varme, sadistiske gleden som signaliserer en skikkelig god start på godt, gammeldags «24»-kaos, skriver de.

Chicago Tribune er ikke fullt så positive.

- Det største problemet er at nå har flere elementer i serien blitt fryktelig forutsigbare. Det finnes ikke noe datasystem som hackere ikke kan bryte seg inn i. Det er alltid en muldvarp blant de snille folka, skriver Maureen Ryan, som likevel holder muligheten åpen for at serien kan ta seg opp etterhvert.