Møt Gisele - verdens første heavy metal-gitarist i burka

- Folk blir sjokkerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lange svarte klær er ganske vanlig i metalmiljøet, men brasilianske Gisele Marie drar den svartkledde stilen til et nytt nivå.

Den 42 år gamle muslimske kvinnen går til daglig i burka. Hun har også på seg den svarte, heldekkende drakta som frontfigur i metal-bandet «Spectrus».

Gisele Marie bor i Sao Paulo og har vokst opp i en familie med tyske katolikker. Men hun konverterte til islam noen måneder etter at hennes far døde i 2009.

Folk blir sjokkerte I 2012 ble hun med i sin brors heavy metal-band, der hun verdensvant trakterer sin elektriske «Gibson Flying V» gitar over burkaen.

- Folk forventer ikke å se en muslimsk kvinne som bruker burka, praktiserer religionen og er profesjonell gitarist i et heavy metal-band, så mange blir sjokkert over det, sier Gisele Marie til Reuters.

Hun legger derimot til at andre blir nysgjerrige og synes det er interessant og kult.

- Men de fleste blir sjokkerte, slår hun fast.

Reuters har fulgt den utradisjonelle heavy metal-rockeren i flere måneder. Se de overraskende bildene i billedserien over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.