Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Møt GP-monsteret

GP-monsteret kan vinne.

ATEN (Dagbladet): I kveld kjemper de finske monsterrockerne med Carola og 21 andre semifinalister om å komme videre til finalen. Wig Wam banet vei for heavyrocken i Melodi Grand Prix. Men det stopper ikke der: Det har tydeligvis inspirert detfinske hardrockbandet Lordi, som leverer en fengende rocklåt som ligger nærmere Alice Coopers «Poison» enn Wig Wams «In My Dreams».

Låta er mye snillere enn det monstret bandet gir seg ut for å være.

Ekle filmgrøssere

Kostymene og maskene de bærer, får oss til å tenke på ekle filmgrøssere. I musikken må man til verstingrocken med satanister og til black metal-scenen for å finne liknende. Dette kan slå i alle mulige retninger, og finnene kan like godt vinne finalen som å tryne i Eurosonggjørma.

Vår egen Christine Gulbrandsen er spådd en plass blant de ti beste. Skal vi unngå å måtte kvalifisere oss neste år, må vi komme blant de seks beste i finalen. Og det skal vi ikke se bort ifra, for både låta og dama er skrudd sammen slik at vi kan få godt med poeng fra de fleste deltakerlandene.

Styggedom

En annen overraskelse er danske Sidsel Ben Semmane , som leverer en klassisk fengende poplåt med en twist av 60-tallet. Irland ser aldri ut til å komme over Johnny Logan-syndromet. Det er mange år siden irene har hevdet seg etter gjentatte Eurosong-seirer for om lag ti år siden. Brian Kennedy har forspist seg på patos, men balladen har likevel en troverdighet, så hvis folket vil ha ballader, kan det gå Irlands vei i år. Men i likhet med Finland og en rekke andre må også Irland kvalifisere seg til finalen lørdag.

For alle som liker country, har Tyskland en låt som garantert vil slå an.

HEIA, HEIA, HEIA: Lordi er monsterrockerne som virkelig ønsker å gjøre noe med Melodi   Grand Prix. De fortjener å gå videre til finalen med sitt groteske rocksirkus, mener vår anmelder, som synes finnene er blant de beste i år. Alle foto: Scanpix, EBU
HEIA, HEIA, HEIA: Lordi er monsterrockerne som virkelig ønsker å gjøre noe med Melodi Grand Prix. De fortjener å gå videre til finalen med sitt groteske rocksirkus, mener vår anmelder, som synes finnene er blant de beste i år. Alle foto: Scanpix, EBU Vis mer

Ellers er det mye styggedom med i år - også. Redaktøren innvilget meg både smuss- og risikotillegg for å ha hørt og sett årets MGP-bidrag.

Ti av semifinalistene går videre til finalen.

Herved er årets MGP-sirkus åpnet.

GROTESKE ROCKERE: Finske Lordi.
PÅ SCENEN:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media