Møt Guillou på nettet!

Jan Guillou har ertet på seg homobevegelsen med sin siste bok, «Heksenes forsvarere». Les utdrag, og les svarene fra dagens nettmøte!

Jan Guillou er aktuell med sin hekseprosessbok, «Heksenes forsvarere». Han besøker Norge i Sentrum neste uke, og møter Dagbladet.nos lesere fredag!

I boka skriver han blant annet om Bjugn-saken. - Saken var en hekseprosess, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Homoharnisk

Guillou har også ertet på seg homobevegelsen med «Heksenes forsvarere».

- Ingen var homo i Sverige på 1600- og 1700-tallet, hevder han, og tror homofili er mer en moteting enn noe man blir født til.

Jan Guillou

  • Født i 1944. Svensk journalist og forfatter. Ble kjent for sine avsløringer av svensk overvåkingstjeneste tidlig på 1970-tallet.
  • Har utgitt en rekke kriminalromaner med hovedpersonen Carl Hamilton, blant annet «Coq Rouge» (1987), «I nasjonens interesse» (1988), «Den aktverdige morderen» (1991), «Siste seier» (1994) og «Hevet over enhver mistanke» (1996).
  • Også aktet for romantrilogien om tempelridderen Arn Magnusson: «Veien til Jerusalem» (1998), «Tempelridderen» (1999) og «Riket ved veiens ende» (2000), siden den frittstående fortsettelse «Arven etter Arn» (2001).

    Kilde: Caplex

Filmatisert

Guillou er forfatter og journalist, og har skrevet bøker om middelalderen og om spionasje i moderne tid. Hans bøker om agent Hamilton og ridderen Arn Magnusson har et stort publikum både i hjem- og utland.

Hamilton har også blitt overført til filmlerretet, mens Svensk TV4 skal lage en tv-serie i fem episoder basert på bøkene om Arn, og Guillou skriver selv manuset. Forfatteren vil ikke utelukke at det også blir en ren spillefilm.

Du kan også diskutere Jan Guillous bøker i litteraturforumet.

Send inn dine spørsmål nå!