Møt homodokumentaristen Dalchow

Dokumentarfilmen «BE skitne syndige meg» hadde premiere på TV2 lørdag. Mandag møtte regissør Jan Dalchow leserne.

Dalchows forrige film, «Jeg elsker hvem jeg vil» vakte oppsikt da den kom. Siden har filmen høstet anerkjennelse på filmfestivaler og er solgt til flere land.

Fortalte ingenting

Nå har Dalchow, også denne gangen sammen med Ivan Gasparini og Trond Winterkjær laget en ny homodokumentar. Nå tar de for seg kirken som undertrykker homofile - som i ytterste konsekvens drives til selvmord. I filmen «BE skitne syndige meg» handler bl.a om Bjørn Erik Andersen. I 1992 tok han sitt eget liv, uten å fortelle familien at han var homofil. Først etter sin død kunne foreldrene lese i hans dagbok om kampen mellom sin kristne tro og seksuelle legning.

Filmen skildrer de siste dagene i Bjørn Erik Andersens liv.

Vil ha enda flere heterofile

I filmen møter du også leder i Seierskirken, pastor Jan-Aage Torp. Han hevder å ha omvendt over 100 mennesker fra homolivet til heteroskap de siste årene.

Hyppig homoselvmord

NOVA-undersøkelsen som ble publisert for et år siden viser flere homofile enn heterofile har selvmordstanker, og at en av fire homofile under 25 år har forsøkt å ta sitt liv. Tidligere barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland har hatt ansvar for oppfølging av rapporten. Filmskaperne er sjokkert over hvor lite som har vært gjort i løpet av dette året. Nå er det Trond Giske som overtar dette arbeidet.

Utforder kristen-Norge

Filmskaperne utfordrer kirken generelt - og 27. mars-bispemøtet spesielt - til å strekke ut hånden til homofile kirkeansatte.

I tillegg forventer de unnskyldning fra kirken for all urett og lidelse som er påført homofile, deres familie og venner i Guds navn.

Les mer om filmen på Produksjonsselskapets hjemmeside

Du kan sende inn spørsmål allerede nå til nettmøtet med Jan Dalchow mandag 20. mars klokken 11.00.