«Mot i brøstet» ble til vondt i brøstet

TV-seriene «Mot i brøstet» og «Radio 2» holdt på å ta livet av Tore Ryen (51). Han skrev to komiserier i uka og opparbeidet et blodtrykk ingen kan leve med. I dag tar Ryen helt fri fra den nye komisuksessen «Karl & Co» og reiser til Florida på sin første ferie på seks år.

HARDE TAK: TV-seriene «Mot i brøstet» og «Radio 2» holdt på å ta livet av
Tore Ryen (51). Han skrev to komiserier i uka og opparbeidet
et blodtrykk ingen kan leve med. I dag tar Ryen helt fri fra
den nye komisuksessen «Karl & Co» og reiser til Florida på sin
første ferie på seks år. Her på scenen sammen med Nils Vogt og Harald Heide-Steen. Foto: Ola Sæther
HARDE TAK: TV-seriene «Mot i brøstet» og «Radio 2» holdt på å ta livet av Tore Ryen (51). Han skrev to komiserier i uka og opparbeidet et blodtrykk ingen kan leve med. I dag tar Ryen helt fri fra den nye komisuksessen «Karl & Co» og reiser til Florida på sin første ferie på seks år. Her på scenen sammen med Nils Vogt og Harald Heide-Steen. Foto: Ola Sæther Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Suksess har vært Tore Ryens mellomnavn siden han kom tilbake til Norge etter mange år i USA. TV2 skulle på lufta, og Ryen fikk spørsmål om han kunne finne på noe. Resultatet ble situasjonskomedien «Mot i brøstet».

Opprinnelig var det meningen å lage 13 episoder. Det ble 142 episoder på fem år. Sven Nordin gikk lei, men Nils Vogt fortsatte samarbeidet i avleggeren «Karl & Co». Men da Ryen for tre år siden også skulle lage «Radio 2», parallelt med «Mot i brøstet», holdt det på å gå riktig galt.

Helt gåen

- Jeg følte meg trøtt, kjørt og helt gåen. Det ble for mye. Produksjonslederen sparket meg til legen, og der fikk jeg beskjed om at jeg burde vært død. Det var det høyeste blodtrykket de hadde sett. Jeg var skikkelig dårlig. Til slutt ante jeg ikke hva jeg skrev eller hvor, sier Ryen. Han ba om å få slippe å lage to serier samtidig.

- Det er ok å jobbe for dere, men jeg vil ikke dø, var meldingen til TV2-sjefene. - De skjønte tegninga og var veldig hyggelige, understreker Ryen.

- Og det var jo greit, for det er ikke sikkert det hadde blitt 142 episoder av «Mot i brøstet» ellers...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer