SENIORKAMERATENE: Skuespiller Nils Vogt (t.v.) og produsent Tore Ryen har kjent hverandre siden guttedagene. De var med på å revolusjonere tv-underholdningen med «Mot i brøstet». - Nå setter vi et show rundt om i landet der vi skal fortelle om hva som skjedde i kulissene, sier Vogt og Ryen. Foto: Anders Grønneberg
SENIORKAMERATENE: Skuespiller Nils Vogt (t.v.) og produsent Tore Ryen har kjent hverandre siden guttedagene. De var med på å revolusjonere tv-underholdningen med «Mot i brøstet». - Nå setter vi et show rundt om i landet der vi skal fortelle om hva som skjedde i kulissene, sier Vogt og Ryen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- «Mot i brøstet» hadde en trang fødsel, det var et jævla mareritt

25 år etter sitcom-suksessen «Mot i brøstet» skal gründer Tore Ryen og skuespiller Nils Vogt fortelle om hva som skjedde i kulissene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- «Mot i brøstet» er ikke lenger bare en tv-serie, men et fenomen som definerte 90-tallet som etablerte sitcom som sjanger i Norge, sier seriens skaper, Tore Ryen (71).

Dagbladet møter to av nøkkelpersonene i komedien som gikk på TV 2 fra 1993 til 1997, Tore Ryen og skuespiller Nils Vogt (70). I serien er han Karl Reverud, og det er i hans hus serien utspiller seg.

- «Mot i brøstet» forandret mitt liv.

- Jeg ble det man kalte en rikskjendis over natta. Var kjent i skuespillermiljøet, men lite utenfor Oslo. Når jeg går ute den dag i dag, sier folk oftere Karl til meg enn Nils, sier Vogt.

Suksessen overrasket

Det er 25 år siden tidenes største norske sitcom-suksess så dagens lys. I anledning det setter serieskaper Tore Ryen og skuespiller Nils Vogt et show til høsten:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn