Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mot i brøstet»-kameratene tilbake på scenen etter 20 år

Ny komedie med Sven Nordin og Nils Vogt.

SAMMEN IGJEN: Sven Nordin (til venstre) og Nils Vogt (66) skal spille sammen i regi av Riksteatret hele hørsten rundt om i hele landet. - Vi gleder oss, sier de. Foto: Anders Grønneberg
SAMMEN IGJEN: Sven Nordin (til venstre) og Nils Vogt (66) skal spille sammen i regi av Riksteatret hele hørsten rundt om i hele landet. - Vi gleder oss, sier de. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksteateret spleiser to av landet mest populære og folkelige skuespiller.

- Det skal bli moro. Vi har gjort mye sammen, sier Sven Nordin (57) og Nils Vogt (66) til Dagbladet.

«Litt av et par!» er en komedie som skal få hele Norge til å le fra høsten av.

- Skikkelig utfordring - Vi har snakket om dette i flere år. En fin komedie til ettertanke. Vanskelige og morsomme roller - en skikkelig utfordring for Sven og meg, sier Nils Vogt.

Sven Nordin er også spent på hvordan det kjente stykket skal bli:

-Vi har en god kjemi sammen. Nils og jeg har gjort så mye sammen. Det er så lenge siden vi har samarbeidet, så nå var det på tide.

Fram til jul - Vi er ikke kommet i gang, men når september kommer skal vi være klare. Da spiller vi land og strand rundt fram til jul, nesten, sier Sven Nordin.

- Men vi gir oss ikke der. Neste år fortsetter forestillingen på Chat Noir, legger Nils Vogt til.

«HOS MARTIN»: Her ser vi Sven Nordin og Nils Vogt fra TV2-serien for ti år siden. Foto: TV2
«HOS MARTIN»: Her ser vi Sven Nordin og Nils Vogt fra TV2-serien for ti år siden. Foto: TV2 Vis mer

Denne prisbelønte komedien av Neil Simon har vært på teaterplakater over hele verden. Ikke minst er det mange som har sett filmversjonen «The Odd Couple», der Jack Lemmon og Walter Matthau spiller hovedrollene.

Teaterversjonen får premiere i Nydalen 2. oktober og turnépremiere på Hamar 7. oktober.

To forskjellige menn Handlingen i korte trekk: Felix (Nils Vogt) blir kastet ut av sin kone, og i sin fortvilelse oppsøker han sin gode venn Oscar (Sven Nordin) og ber om å få bo hos ham.

Oscar har stor leilighet, mange venner og liker å spille poker og hygge seg - mens Felix er pedant og hypokonder, har støv på hjernen og vil gjerne gjøre om på alle rutiner hos Oscar.

Det er mer enn 20 år siden Sven Nordin fikk sitt store gjennombrudd, sammen med Nils Vogt i «Mot i brøstet» - Norges første situasjonskomedie. Her samarbeidet han blant annet med Nils Vogt og Arve Opsahl. Serien ble vist fra 1993 til 1997.

Mye moro sammen Omlag ti år seinere samarbeidet Vogt og Nordin i i TV2-komedien «Hos Martin», og nå skal de to herrene trimme lattermusiklene til det norske folk gjennom hele høsten.

Sven Nordin er snart tv-aktuell med en av hovedrollene i den nye svenske storsatsningen «Ögon blå».

Serien har blitt sammenlignet med suksess-serien «House of Cards», og er blant annet regissert av en av «Broen»-skaperne.

INGEN FØRSTEREISGUTT: Helge Jordal spilt «Førstereis» for utsolgte hus på Den Nationale Scene. Nå blir det Riksteaterturné.
INGEN FØRSTEREISGUTT: Helge Jordal spilt «Førstereis» for utsolgte hus på Den Nationale Scene. Nå blir det Riksteaterturné. Vis mer

Med Sven Nordin, Nils Vogt, Jonas Georg Digerud, Camilla Frey, Stein Grønli, Ingolf Karinen og Veronica Salinas. Oversatt og bearbeidet av Nils Vogt. Regissør er Kim Haugen.

Riksteateret presenterer mandag formiddag høstens program. Dagbladet kommer med mer.

HØSTEN 2014: Ellen Horn presenterer mandag teaterhøsten på norske veier.
HØSTEN 2014: Ellen Horn presenterer mandag teaterhøsten på norske veier. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!