Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mot i Brøstet»-skaper Tore Ryen alvorlig syk

Må avlyse høstens jubileumsturné.

MÅ AVLYSE: Tore Ryen (t.h.) er blitt akutt syk, og dermed må han og skuespiller Nils Vogt (t.v.) avlyse høstens planlagte 25-årsjubileumsforestilling for «Mot i Brøstet». Foto: Anders Grønneberg
MÅ AVLYSE: Tore Ryen (t.h.) er blitt akutt syk, og dermed må han og skuespiller Nils Vogt (t.v.) avlyse høstens planlagte 25-årsjubileumsforestilling for «Mot i Brøstet». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tore Ryen, mannen bak komiserien «Mot i Brøstet», skulle etter planen turnere rundt om i landet sammen med skuespiller Nils Vogt med forestillingen «Mot i Brøstet 25 år» i høst.

Nå må imidlertid forestillingene, som skulle holdes fra september til november, avlyses fordi Ryen er blitt alvorlig syk.

Det er forestillingens Facebook-side som melder dette fredag.

- Dette er en turné Nils og Tore har jobbet med i ¾ år og samtlige involverte har virkelig sett frem til å få forestillingen ut til publikum. Det er derfor med tungt hjerte at de nå ser seg nødt til å avlyse alle oppsatte spillesteder, heter det på Facebook-siden.

Tore Ryen er mannen bak det som ble Norges største sitcom-suksess, som startet opp i 1993, samt oppfølgerne «Karl & Co» (1998–2001) og «Karl III» (2009).

Dagbladet har vært i kontakt med Ryens manager Ole Waage, som ikke har noen kommentarer utover å henvise til en legeerklæring som bekrefter at Ryen er blitt «akutt og alvorlig syk».

Ryen er også kjent for samarbeid med revykongen Dag Frøland på 70-tallet, og som mannen som fikk TV-serien «Dynastiet» til Norge.

I et intervju med Dagbladet i vår, fortalte Ryen at han brukte et halvt år på å «knekke koden» for en suksessfull sitcom. Før «Mot i brøstet» fantes det ikke serier med hundrevis av episoder som ble laget i Norge.

Hele Norges coronakart