Møt King Midas!

Kongebandet fra Oslo har levd det harde rockelivet i ti år - deltidsjobb og sannsynligvis damer. Men nå er gjennombruddet her.

King Midas har stått på lur bak det norske rockehjørnet i altfor mange år, men nå ser det endelig ut til å ha løsnet skikkelig. Deres tredje album, «Romeo Turn», har fått strålende kritikker så å si over hele linja, og videoen til tittelkuttet blinker jevnlig over skjermen på musikkvideokanalene.

- Nå er vi mer konger enn noensinne. På tide at vi flytter inn i brakka bak her, sa sanger Ando Woltmann til Dagbladet da vi møtte dem utenfor Slottet tidligere i år.

Fram til i dag har det derimot ikke vært noe utpreget kongeliv som har kjennetegnet bandet fra Tåsen. Men de klager sannsynligvis ikke.

Ando Woltmann bekjenner seg helhjertet til sosialdemokratiet i siste utgave av Natt&Dag, og da kan kanskje et liv blant deltidsjobbing på delikatesser og rike bohemer med rike løfter og eget plateselskap forsvare at det har tatt så lang tid å komme fram til det gyldne snitt som er dagens King Midas.

I tillegg har forventningene vært sånn passe avmålt blant bandmedlemmene selv. De har ikke tatt noe på forskudd, og derfor kommer gjennombruddet som en kjærkommen overraskelse.

- Vi har alltid holdt forventningene nede - da blir man desto mer overrasket når det skjer. Man er helt sinnssykt usikker når man har laget noe. Nå er man bare stolt og glad, men forvirret. Man går fra en idé til noe så håndfast - det blir nesten som å få en unge, forklarer vokalist Woltmann til avisa Nordlys.

KONGER PÅ HAUGEN: King Midas.