Møt min kjære herr kone

- Jeg ville hatt mer problemer med å leve sammen med en fotballfantast, sier Elsa Almås om samlivet med Esben Esther Pirelli Benestad. Sammen har de skrevet boka «Kjønn i bevegelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Esben Benestad, eller Esther Pirelli, er Norges eneste kjendistranse. Grimstad-legen har vært åpen om sin transseksualitet - eller transeperson som han velger å kalle det, i snart tjue år.

- Hvis fordommene finnes, er de feige. Det har overrasket meg, men jeg har nesten ikke møtt fordommer. I starten gjennomgikk jeg en indre katastrofe, og trodde verden skulle ramle ned over meg dersom jeg fortalte noe, sier Esther Pirelli.

Likevel valgte Esben Esther å fortelle.

- Det ble en gradvis åpning fra første gang jeg ble tatt på fersken. Men bak lå det en dyp bestemmelse, sier han.

På lanseringen av boka «Kjønn i bevegelse» er Esben Esther. En høy, feminin kvinne, med perfekt sminke, svart, trang kjole og kort rødt hår. Stemmen bryter mellom det feminine og maskuline.

Kjærlighetshistorie

- Det spennende med å være transeperson er at du ser verden fra så mange forskjellige synspunkter. Den ene dagen er jeg ute og drikker øl med gutta, den neste holder de stolen fram for meg, sier Esther.

For 15 år siden traff sexolog og klinisk psykolog Elsa Almås Esben Benestad på et seminar. Hun ble forelsket. Og sjokkert. I boka skriver hun: «En velfungerende ressurssterk transvestitt var ikke hverdagskost. Det jeg ikke var forberedt på, var at Esben og jeg skulle innlede et forhold som vi opplevde som århundrets kjærlighetshistorie.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer