Møt miss Everest

Cecilie Skog skal til verdens tak. Men først møter du henne på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 29-åringen var den første norske kvinnen som besteg et fjell over 8000 meter. Cho Oyo ligger i Himalaya. Det gjør også fjellklatrernes forgjettede land, Mount Everest. Opp dit vil jenta som oppdaget klatring da hun var 19.

- Jeg liker ikke å snakke om meg sjøl. Jeg er bare ei helt vanlig jente fra Ålesund. Jeg spilte fotball i barndommen. Jeg var ikke interessert i fjell i det hele tatt. Ikke før jeg ble 19 år. Da oppdaget jeg Sunnmørsalpene. Jeg gikk på et fjell som heter Jønshorn, og den turen gjorde at jeg ble frelst. Litt seinere begynte jeg på Sykepleiehøyskolen i Oslo, og så leste jeg en artikkel om Mont Blanc, og så dro jeg og kjæresten min av sted til Chamonix, han var en fyr som likte eventyr, han kjørte blant annet til Afrika i en gammel Renault 4, og i Chamonix leide vi en guide, og så gikk vi på Mont Blanc, toppen er 4807 meter høy, men jeg hadde ingen problemer med høyden og guiden sa at jeg var en «very strong walker» og kjæresten min var kanskje ikke like sterk og jeg tenkte at «oioioi, fjellklatring er dritkult.»

Drar på søndag

Den muntre sykepleieren fra Ålesund, reiser til Nepal på søndag. Etter noen dager i Katmandu skal hun kjøre lastebil et stykke inn i Tibet, gå innover en dal, slå opp det lille teltet sitt, sette seg på en stein og se oppover, oppover, oppover. Der, litt under marsjhøyden til interkontinentale flyvninger, ligger toppen på Mount Everest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.