Mot norsk sjølmål i Israel?

Norge kan ikke delta i mesterskapet hvis ikke det flyttes.

BØR FLYTTES: «Vi oppfordrer til å kreve U-21 flyttet fra Israel til reservearrangøren England», skriver artikkelforfatterne. Illustrasjonsfoto: Arnt E. Folvik
BØR FLYTTES: «Vi oppfordrer til å kreve U-21 flyttet fra Israel til reservearrangøren England», skriver artikkelforfatterne. Illustrasjonsfoto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israel er blitt tildelt det europeiske fotballmesterskapet for ungdom - U-21 - for 2013. Norge har spilt seg fram til sluttspillet, og er satt opp i åpningskampen mot Israel i Netanya 6. juni.

Vi har også et forfatterlandslag i fotball som var invitert til en turnering i Haifa midt under mesterskapet. Dette laget har imidlertid trukket seg blant annet på grunn av Israels behandling av palestinske fotballspillere. Også det engelske og det tyrkiske forfatterlandslaget har trukket seg fra turneringen.

Israels behandling av Palestinas idrettsfolk generelt og fotballspillere spesielt er hovedgrunnen til økende internasjonale protester mot det israelske arrangementet. Israelske okkupasjonsmyndigheter nekter palestinske spillere utreise til internasjonale turneringer og fengsler spillere på ubestemt tid og uten tiltale. Lokale treningskamper hindres ved veisperringer. Under et eventuelt mesterskap i Israel vil palestinske ungdommer i praksis være utestengt fra kampene. Det er bare ca. to prosent av palestinerne på den okkuperte Vestbredden, arbeidere med arbeidstillatelse, som slipper inn i Israel, og fra mars i år bare med segregerte busser. Og Gaza er som kjent et stort fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer