Mot rekord for Quart-festivalen

Quart-festivalen åpnet i dag til sol og varme. 20.000 billetter er allerede solgt, og det nærmer seg rekorddeltagelse.

- Vi er svært godt fornøyd. Det er sol og varmt og mye folk her, sier Pål Hetland i festivalledelsen til NTB.

Han viser til at det er budsjettert med 20.000 solgte billetter, og enda er det fire dager igjen av festivalen. Campingplassen begynner å fylle seg opp, og flere hoteller er allerede fulle. Blir det solgt noen tusen flere billetter betyr det rekordstor deltagelse.

Beastie Boys

Det var varmt og solfylt da danske Godspeed entret hovedscenen klokken 14.00 tirsdag. Kveldens store trekkplaster er amerikanske Beastie Boys, gruppen som blant annet stod bak 80-talls-hiten «Fight for Your Right (to Party)». Gruppen har fått glitrende kritikker for konserten de holdt på Roskildefestivalen i forrige uke, og presenteres som «festklare».

Blant de store navnene som kommer senere i uka kan nevnes Iggy Pop på onsdag, Bjørk torsdag og Portieshead fredag.

Tommy Tee Prod. og Velvet Belly er blant de norske artistene.

Avlyst

De siste ukene har festivalen fått avbud fra flere artister. Den mest omstridte av dem, Marilyn Manson, pådro seg vrede fra kristenfolket i Kristiansand. Pinsemenigheten stemplet Manson som destruktiv og satanisk. Lørdag markerte de Mansons fravær med lovsang i Kristiansand sentrum. A Tribe Called Quest har meldt avbud tidligere, og nå har også tyske Rammstein trukket seg.

Festivalen har gjennomgått en del endringer. Med byggingen av en ny hovedscene på Odderøya like ved den gamle i Bendiksbukta, lover ledelsen at festivalen vil bli mer samlet. Området ligger idyllisk og forholdsvis usjenert til. Serveringen utvides med både norsk, italiensk, meksikansk og italiensk mat.

(NTB)

I gang: En blant flere tusen publikummere på årets utgave av Quart-festivalen.