Møt sommeren med R.E.M

Et mesterlig album som reflekterer en søken etter verdier i en kaotisk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er forunderlig i blant hvordan en trend uten tilsynelatende forbindelseslinjer på samme tid kan bre seg fra svabergene i Berlevåg til Nick Caves platestudio i London; i dette tilfellet en bølge av lengsel etter grunnleggende verdier, et fast punkt i en verden der kaos og forvirring synes å råde uhemmet. En slags opplevelse av «Losing My Religion» med omvendt fortegn.

Overskudd

Fra første tone på sitt ny album er R.E.M. bokstavelig talt inne i et jordnært og varmt toneleie. «Grounded» , synger Michael Stipe tilsynelatende paradoksalt i åpningslåta med tittelen «The Lifting» ; bundet av en tyngdekraft som på sin side synes å være forutsetningen for kunne frigjøre seg og slippe drømmer og visjoner fri. Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills slår virkelig ut vingene på et album som er så fullt av overskudd og hengivelse til musikken at det får de allerede høye vårtemperaturene til å stige ytterligere noen hakk.

Gitarglede

R.E.M. har tidligere vist at de er i stand til å kombinere det høystemte og symfoniske med en musikkform som er grunnleggende gitarbasert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer