Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Møt Stellan Skarsgård på nettet

I Haugesundaktuelle «Aberdeen» spiller Stellan Skargård en fyllik som fraktes fra Norge til Scotland. I dag kan du møte ham på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars von Trier har gitt ham roller i «Breaking the Waves», «Riget II» og i høstens «Dancer in the Dark» hvor han spiller mot Catherine Deneuve, Björk og Peter Stormare.

Internasjonal stjerne

Han har opparbeidet seg internasjonalt ry gjennom «Jakten på Rød oktober», «Good Will Hunting», Spielbergs «Amistad» og i Renny Harlins «Ronin» og «Deep Blue Sea». I «Tilværelsens uutholdelige letthet» var det flere svensker på rollelista - både Lena Olin og Erland Josephson - som også er Haugesund-aktuell med Troløs.

Svorsk

Han norskdebuterte i «Kjærlighetens kjøtere» og har spilt i «Insomnia». Nå er han igjen aktuell som fylliken Tomas som må fraktes fra Norge til Aberdeen av sin datter Kaisa(Lena Heady) - i Hans Petter Molands «Aberdeen». Han har aktivt hjulpet Moland med finansieringen helt siden Cannes-festivalen for to år siden - til sluttproduktet som vises for første gang i Haugesund denne uken.

Møt Stellan Skarsgård onsdag 30. august klokken 10.15 på Dagbladet.no. Send inn ditt spørsmål. Hr. Wallenberg Jä, det var det. For vi arbeidet i den virkelige ghettoen i Budapest, hvor det fortsatt bodde mennesker osm hadde opplevd krigen. Det ble uinteresant å lage et bra kunst-produkt, eller en god skuespiller prestasjon. Det enda som tilslut betydde noenting var at vare sann mot dessa menneskene och deras liv. Et fryktelig stort ansvar.

Takk for meg; Stellan LAVBUDSJETT Det vet man aldri...det beror på hvilke andre prosjekt man har på gang.

Stellan Ny film sammen med Moland? Ja, vi jobber sammen i "Aberdeen". Vi jobber gjerne sammen igjen, men har ingen planer akkurat fortiden.

Stellan Trist å dø?? Jäg beregner at jäg dør i 30% av mine filmer och det får jäg leva med.

Stellan Takk! Takk, Snille Turid. Jäg tycker ochså mycket om den filmen.

Stellan Din luring! Jäg har gjort sexscener med Demi Moore och Emily Watson var morsommere och mindre silikon!

Stellan Glemte hva jeg.... Takk Anita!Det är fint, for jäg har glømt hva jäg skal svara

Lev vel Stellan Macho Hvem är Eirik Fjeldstad?

Stellan Nepe Nej, jäg forsöker å holde ham utenfor både mitt liv och mina drømmer.

Stellan Hvilken? se tidligere spørsmål!

Stellan Lars von Trier Jäg trivs veldig bra med Lasse, man arbeider med veldig stor frihet. Och man er intet bundet av teknikk. Han er også en fantastisk person, komplisert, men samtidigt som et över intelligent barn.

Stellan Heia Stellan Takk snälle Henriette!

Stellan Kisses for me Jag har kyst veldigt mange...så minnet forsvinner i et haug av lepper.

Kyss fra Stellan Filmroller Se spørsmål nedenfor!

Stellan Ål i Hallingdal? Nei, det gjør det intet. I Sverige finnes det bare enn slekt som heter Skarsgård. Min far tok navnet og først senere oppdaget vi at det vrimler av Skarsgård i Norge.

Stellan Stjerne Nei, det er forskrekkelig! Jag vil inte bli en stjerne, jeg vil fortsette å være skuespiller

Stellan Riket Ja, det tror jag, men med helt andra skodespelare.

Stellan Rolletyper Det finnes en intellektuell foreredelse til en rolle som går ut på at omringe rollen og hva som kreves av den. Hitta den psykologiske kurvan. Samt finne ut hva svårighetene kan vare. Som i dette tilfellet....at kunne framstille karakteren motbydelig, som han faktisk er og uten å sensurere honom. Men samtidigt gjøre ham så levande at man faktisk bryr seg om ham. Sen bestemmer jeg aldri hvordan jeg skal spille ham. Han må oppstå i samspillet med de andre skuespillerne. Just der just så framfor kamera.

Stellan Ambisjoner Intet alls! Jeg har veldig lavt ambisjonsnivå utenom just når jag arbeider på et prosjekt.

Stellan rolle favoritt Takk Lotte. Jag vet intet hva som har vært min favorit film. Jeg har vel ca 10 filmer som ligger veldig nært mitt hjerte, men rollen i "Aberdeen" och i "Kjærlighetens Kjøter" hører til dom roligaste. Jeg har aldri hatt noen drømmerolle egentlig. Jeg er for interresert i nuet til å tenka på framtiden.

Stellan HAMILTON Tror intet du får se meg som Hamilton igjen. Tror ikke jeg kan få mer ut av den gubben.

Stellan Penger? Takk Celina, Det er klart at penger spiller en rolle. Men det er også veldig morsomt å spille i mer lettvekts filmer til en forandring. Det er ren underholdning og ikke så slitsomt for meg, men jeg gjør ikke slike roller hvis jeg ikke føler for det.

Stellan Svensk film Vi har en sterk filmtradisjon tilbake fra stumfilmtiden. Da var ikke språket et hinder og svensk film var eksportvare. I dag er alle de skandinaviske landene like bra.

Stellan Norske skuespillere Det er så mange gode skuespillere. Sverre Anker Ousdal, Bjørn Sunquist og Bjørn Floberg for å nevne noen jeg har jobbet med. Helge Jordal...det er mnage.

Stellan

FYLLIK PÅ GARDERMOEN: I «Aberdeen» spiller Skarsgård fylliken som må fraktes til Norge av datteren Kaisa(Lena Heady). Skarsgård spilte også i Hans Petter Molands(bak) første film.