Mot stjernehimmelen i rakettfart

Premiereaktuelle Hilary Swank fra filmen «Boys Don't Cry» har taklet overgangen fra tv-formatet til det store kinolerrete. Nå er hun Oscar-nominert og en ny stjernespekket film er på trappene.

Hilary Swank var et ganske ubeskrevet blad inntil nylig. Da fikk hun en rolle i filmen «Boys Don't Cry», og siden har priser og heder strømmet på. Det var kanskje derfor ikke noen stor overraskelse da hun ble nominert til Oscar i kategorien beste skuespillerinne i år.

Hun har allerede hentet hjem en Golden Globe statuett for rollen i filmen i tillegg til ni andre filmpriser og flere nominasjoner.

Transseksuell

I filmen «Boys Don't Cry», som har premiere på norske kinoer i dag, spiller hun en kvinne som lever livet som mann. Hun får seg mange venner og alle tror hun er en mann. Hun innleder til og med et forhold til en annen kvinne. Så blir det kjent at mannen egentlig er en kvinne. Det fører igjen til at hun blir drept av to personer som ikke synes noe om livsstilen hennes.

Filmen bygger på en sann historie, og den har høstet veldig gode kritikker etter premieren. I tillegg er filmen blitt veldig godt mottatt av publikum i statene.

Allsidig bakgrunn

27 år gamle Hilary Swank startet sin karriere i 1992 med en rolle i ungdomskomedien Buffy The Vampire Slayer. Senere er denne filmen blitt en populær ukentlig tv-grøsser, som blant annet vises på TV Norge her hjemme.

Etter filmdebuten har det blitt mange tv-serier og tv-dramaer på den unge skuespillerinnen. Hun har blant annet hatt en rolle i Beverly Hills 90210. Hun har også hatt en rolle i oppfølgeren til Karate Kid.

Ettertrakted

Etter Oscar-nominasjonen har det strømmet på med tilbud. Hun har takket ja til et av dem, nemlig en rolle i filmen The Gift. Filmen er en thriller og handler om en forsvunnet kvinne og jakten på henne. I filmen får Swank blant annet følge av andre kjente stjerner som Cate Blanchett, Keanu Reeves og Greg Kinnear.

Boys Don't Cry er av regissøren Kimberly Peirce.

Filmens offiselle hjemmeside.

FERSK FILMFAVORITT: Hilary Swank har allerede mottatt en rekke priser for sin tolkning av Brandon Teena.Foto: SCANPIX