Mot testing på dyr

Body Shop har aldri, og kommer aldri til å teste en eneste ingrediens på dyr.

Dette innlegget er et svar på en leserkommentar på Dagbladet.no til BodyShops etikk.

Først og fremst: The Body Shop har aldri, og kommer aldri til å teste en eneste ingrediens på dyr! Nye EU-regler for påbudt dyretesting av solfaktor har for eksempel medført at vi ikke har solkremer i sortimentet vårt for tiden - noe som for utenforstående kan virke helt ulogisk.

Det er heller ikke riktig at det står ”not tested on animals” på produktene våre. Det står ”against animal testing”, noe som markerer vår langvarige, aktive kamp mot dyretesting i kosmetikkindustrien.

Dessverre er det slik at alt – for eksempel også vann – har vært testet på dyr av en eller annen et eller annet sted i verden.

Men ingen av våre leverandører har testet på dyr siden 1990, heller ikke for andre selskaper enn vårt.

Mer om det kan du lese på hjemmesiden vår. Der finnes også en link til ”Values Report” som inneholder uavhengige rapporter vedrørende alle deler av vårt verdiprogram, inkludert solidarisk handel, miljøvern og etikk.

Som en bevisst forbruker vil jeg også be deg sjekke med Dyrebeskyttelsen, Dyrevernalliansen eller ”NOAH for dyrs rettigheter” om deres holdning til The Body Shops motstand mot dyretesting.

Du finner oss bl.a. på den grønne listen til Dyrevernalliansen her.

AGAINST ANIMAL TESTING: BodyShop er mot testing på dyr. Ill.: Sxc.com
AGAINST ANIMAL TESTING: BodyShop er mot testing på dyr. Ill.: Sxc.com Vis mer

Denne kampen mot dyretesting er vår viktigste arv etter Anita Roddick, så jeg vil takke leseren Bjørn for at jeg fikk anledning til å presisere hvor helhjertet dette behandles i The Body Shop.