Mot USA-lansering for norsk band

Får kjempekritikk på innflytelsesrikt nettsted.

(Dagbladet.no): Amerikanske Pitchforkmedia roser debutskiva til Serena Maneesh opp i skyene.

Nå håper bandets norske plateselskap at dette kan være en døråpner mot det amerikanske markedet.

Hypet Dungen

Pitchforkmedia er verdens mest innflytelsesrike nettsted for fans av alternative sjangre, og har over en million treff hver dag.

De har fått æren for gjennombruddet til mange av de største indieartistene de seneste par årene - blant dem svenske Dungen.

Dungen var ofte latterliggjort av svenske anmeldere, men fyller i dag store klubber i USA etter å ha fått svært rosende omtale av Pitchfork.


Anmeldelsen av
Serena Maneesh, som ble publisert tirsdag, ga bandet karakter 8,3 av 10 mulige.

Tar det rolig

FLYING START: Serena Maneesh har fått god drahjelp ved en eventuell utenlandslansering.
FLYING START: Serena Maneesh har fått god drahjelp ved en eventuell utenlandslansering. Vis mer

Anmeldelsen ble publisert uten at Serena Maneesh-plata er tilgjengelig for salg i amerikanske platebutikker.

Honeymilk Records, som gir ut bandet i Norge, bekrefter at det har meldt seg flere interesserte utenlandske aktører etter at anmeldelsen ble publisert.

- Et par av tilbudene ser veldig fristende ut også, men det blir litt dumt å si altfor mye. Først har vi fokus på Norge, og vi har også egne alternativer, sier Arnt Andersen i Honeymilk til Dagbladet.no.

Andersen opplyser om at bandet er midt i en konsertrunde i Norge for tiden, og at det ikke er aktuelt å hive seg rundt og avlyse de norske konsertene for å dra til USA.

- Det er også Emil Nikolaysen og bandet selv som bestemmer hva som skal skje. Men det er klart at dette er den beste døråpneren vi kunne få.

- Pitchfork har muskler nok til å breake band alene innenfor den scenen Serena Maneesh tilhører. De kan starte jungeltelegrafen, og det er den vi må stole på ved en eventuell utenlandslansering, sier Andersen.