Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Møt Zofies Verden

Dagbladets tegneseriekonkurranse er i gang. Nå kan du spørre Norunn og Grethe om hvordan man skal lykkes som tegneserieskaper.

ZOFIE MED VENNER: Grethe og Norunn i sofaen foran en del av kjendisene som resirkulerte deres striper i forbindelse med adventstida. Alle originalene samt de resirkulerte finner du her på Dagbladet.no/kultur. Foto: LARS EIVIND BONES
ZOFIE MED VENNER: Grethe og Norunn i sofaen foran en del av kjendisene som resirkulerte deres striper i forbindelse med adventstida. Alle originalene samt de resirkulerte finner du her på Dagbladet.no/kultur. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

|||(Dagbladet.no): Dagbladets tegneseriekonkurranse har i mange år vært et bra sted og starte hvis du skal lykkes som stripetegner i Norge. Premiene i år består av mange måneders trykking på som Gjesteserie i Dagbladet, et annet bra sted og starte. Pondus, Eon, Nemi, Rocky og Jasons Stripete er noen av seriene som har gjestet den plassen gjennom åra.

Det var også her Grethe Nestor og Norunn B. Schjerven startet i 2006, da daværende serieredaktør i Dagbladet, Gunnar Bleness, var på jakt etter flere kvinnelige serietegnere. Han tok kontakt med Grethe, som hadde laget en gjesteserie for Dagbladet tidligere, og spurte om hun hadde noe i skuffen. "Ja, klart det", sa Grethe.

- Jeg hadde ingenting, men man sier jo ikke nei til noe slikt, fortalte Grethe i Dagbladet.no i fjor.

ZOFIES VERDEN PÅ DAGBLADET.NO: Les Zofies verden hver dag på db.no/tegneserie. Der kan du også lese Pondus, Nemi, Rutetid og Rocky pluss nye talenter i Rogers Venner.
ZOFIES VERDEN PÅ DAGBLADET.NO: Les Zofies verden hver dag på db.no/tegneserie. Der kan du også lese Pondus, Nemi, Rutetid og Rocky pluss nye talenter i Rogers Venner. Vis mer

De plukker tegninger fra gamle actionstriper, snur og vender og fargelegger dem på nytt, før de setter på en helt ny og radikalt annerledes tekst. Etterhvert gikk serien fra Gjesteserie-plass til fast plass i Dagbladet og på Dagbladet.nos tegneseriesider.

Seinere er «Zofies Verden» gitt ut i album og bok.

I forbindelse med Dagbladets tegneseriekonkurranse stiller Norunn og Grethe på nettmøte. Og enten du er interessert som tegneserieskaper, eller kun er fan, så kan du nå sende inn spørsmål .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media