Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mote i brystet

- Det må bli akseptert å vise brystvorter på gata, ikke bare på catwalken, sier årets Fashion Awards-vinner Leila Hafzi (23). I går viste hun fram sine lite tilslørende plagg på kafé på Grünerløkka i Oslo.

Leila Hafzi har kommet som et lynnedslag inn i norsk moteverden. Den unge stavangerjenta tok fredag med seg prisen som beste designer ved Absolute Fashion Awards.

- Jeg lager for det meste jenteklær, og det er jo menn som skal nyte synet av disse. Da må det være litt sensuelt, noe som tilfredsstiller mannen, forteller Hafzi til Dagbladet og tilføyer:

- Det må snart bli akseptert å vise brystvorter på gata også. Jeg tror folk er modne for det.

Idealistisk

Hafzi har også gjort seg bemerket fordi hun har idealistiske ideer bak plaggene. Klærne skal komme fattige land til gode.

- Jeg kjøper bare materiale i land som Nepal og Iran. Klærne lages også der, slik at disse landene kan tjene på moten, sier Hafzi.

Klar for verden

Sammen med en venninne har hun drevet egen motebutikk i Stavanger, men denne er nå solgt for at Hafzi skal være fri til å erobre verden.

- Jeg har fått flere forespørsler om å komme ned på kontinentet. Nå som jeg ikke trenger å ta meg av butikken, blir det tur til alle mote-metropolene snart, sier Hafzi.

Laila Hafzis klær er stort sett laget av metaller. De er lekre, gjennomsiktige, - og tunge!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media