Møte med Marguerite Duras

Onsdag 25. oktober kan du møte den franske forfatteren Marguerite Duras i Bergen - gjennom Elisabeth Aasen.

Da Marguerite Duras døde 3. mars 1996, hadde hun levd et sterkt liv. 70 år gammel skrev hun romanen «Elskeren», full av sterke tilbakeblikk på ungdomstida i kolonitidas Vietnam. Boka ble en sensasjon da den kom, og ble filmatisert av Jean-Jacques Annaud i 1991.

Marguerite Duras er en av det tyvende århundrets mest anerkjente franske forfattere. Oppveksten i Indokina preger verkene hennes, og sentralt i romanene står kvinnene og deres forhold til ektemenn, elskere og andre kvinner. Duras har også skrevet filmmanus, blant annet til Alain Resnais\' banebrytende film «Hiroshima, mon amour» fra 1959.

Onsdag 25. oktober kan du høre Elisabeth Steen snakke om forfatteren. Hun har nylig utgitt biografien «Marguerite Duras», og vil presentere flere sider av forfatterens liv og virke. Steen vil holde et tre kvarters innlegg, og etter pause er det åpent for spørsmål fra salen.

«Jeg er femten og et halvt, det er ingen årstider i dette landet ... Jeg har på meg en kjole av natursilke, den er slitt, nesten gjennomsiktig ... Det sitter en meget elegant herre og ser på meg inne i limousinen. Han er ikke hvit ... Jeg er allerede vant til å bli sett på. Hvite kvinner i koloniene blir sett på ...»

(Utdraget er fra «Elskeren»)

Les mer på nettsidene til Studentersamfunnet i Bergen.