Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mote-Moss

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KATE MOSS: «Kate Moss selger». Svaret på hvorfor Vogue har valgt å pryde bladets forside med Kate Moss for 23. gang kom som et skuldertrekk fra redaktør Alexandra Schulman, og hun fortsatte: «To av de tre bestselgende Vogue-bladene det siste året har hatt Kate Moss på coveret. Hun er et ikon». Septemberutgaven av britiske Vogue er viet supermodellen. Ikke bare er 32-åringen omtalti to redaksjonelle artikler, hun er også med i hele åtte ulike reklamekampanjer. Skandaler som ikke tar livet av karrieren dingjør den åpenbart sterkere.

DET ER ETT ÅR siden Kates kokainvaner ble brettet ut over førstesida til The Daily Mirror og karrieren hennes tilsynelatende lagt i grus. Tre måneder seinere dukket hun derimot opp i en mobilreklame hvor hun gjorde narr av sin egen skandale, og sakte, men sikkert begynte de sjangerspesifikke Kate-Moss-bare-elsker-disse-skoene -/ Kate -Moss-blir-ikke- sett-uten-denne- bagen -omtalene å dukke opp i motebladene igjen. De tapte reklamekontraktene ble reforhandlet, og hittil i år har Kate Moss tjent dobbelt så mye som i hele fjor.

VOGUE ER IKKE de eneste som har fått med seg utviklingen. Da Vanity Fair skulle gjennomføre sin årlige kåring av verdens best kledde kvinner, fikk Kate Moss dobbelt så mange stemmer som nummer to på lista. Kate havnet naturlig nok på coveret til septemberutgaven av bladet, som også prøver å komme til bunns i hvordan modellen har klart å gjøre et slikt durabelig comeback. «Hemmeligheten bak Kate Moss\' motehegemoni ligger nok mer i hva hun ikke har gjort, framfor hva hun har gjort», skriver bladet under tittelen «The Silent Beauty». Og detKate Moss så å si aldri har gjort, det er å snakke om det.

SÅ DA BLIR DET opp til andre å prøve å finne ut av hvordan Kate kunne riste av seg en så stor skandale i løpet av et så kort år. Moteredaktør Michael Roberts i Vanity Fair tror han har svaret: «Kate Moss har et naturlig og inspirerende talent for å sette sammen klær. Og det skader ikke at hun kan se ubekymret vakker ut selv etter en hard kveld på byen». Kan det virkelig være så enkelt?