Mote-skaper Ari plagger ut

Ari Behn blir motedesigner. På avskjedsfesten før New York-avreisen blir det catwalk med Behns egen kleskolleksjon, mens kjendisgjestene skal kle seg som dalmatinere.

-  Mye av kolleksjonen er ting Ari selv har savnet i forbindelse med fine middager. Sammenkomster hvor det er vanskelig å ha særpreg i klesveien uten å bryte for mye med det som er forventet, sier Kjell Nordström. Den omstridte svenske designeren, stylisten og kunstneren er bedre kjent som Baron von Bulldog og har flere ganger vakt oppsikt med sine provoserende kolleksjoner.

-  Ari liker meg på grunn av min kompromissløshet

Lørdag 2. oktober har de sammen invitert i overkant av 100 venner til en kombinert moteoppvisning og avskjedsfest for Ari Behn.

Behn, som i 1999 ble kåret av Dagbladet til Norges best kledde mann, og som i fjor endte på lista over verst kledde, har sammen med Nordström jobbet med kolleksjonen siden i vår. Klærne omtales av de to designerne som en «blanding av klassisk med innslag av streetwear, 30-tallets Berlin og en del dæsj nåtids New York».

-  Eller som Ari pleier å si: Kolleksjonene er en blanding av det beste fra alle de klesepokene vi er glade i, sier Baron von Bulldog.

-  Menneskelig kameleon

12 håndplukkede guttemodeller skal vise to antrekk hver for et hundretall dalmatinerkledde kjendiser på Scene West Victoria Teater. I invitasjonen er det påpekt at man må kle seg svart eller hvitt - «antrekk som du mener yter rettferdighet til betegnelsen dalmatiner».

-  Svart, hvitt, Behn og Bulldog, det sier seg jo selv at temaet ble 101 dalmatinere, sier Kjell Nordström. Designduoen ble kjent da Nordström skulle style Ari Behn og byrådsleder Erling Lae til coveret på homobladet Blikk.

-  Ari sa han hadde fulgt med meg og det jeg har holdt på med de siste ti åra, og at han alltid hadde hatt lyst til å møte meg. Og da vi igjen samarbeidet i forbindelse med noen bilder for Elle, fant vi raskt ut at vi hadde samme innstilling til design. Dette er tross alt første gang jeg lar noen røre mine kleskolleksjoner.

-  Et av Aris bidrag er at han selv er i målgruppa for klærne. De skal være for menn som går fra stivpyntede middager i det ene øyeblikket til langt mer uformelle sammensetninger i det neste, menneskelige kameleoner på en måte.

Ikke for salg

Behn og Bulldogs kolleksjon skal ikke legges ut for salg. Faktisk vil mesteparten ende opp i klesskapet til Ari Behn.

-  He-he. Egentlig får Ari en spesialdesignet garderobe med seg til New York.

Bulldog er full av lovord om sin nye samarbeidspartner.

-  Ari har vært delaktig helt inn til plasseringen av knapper. I tillegg har han vært ideolog og filosof.

-  Kolleksjonen bygger mye på mulighetene for å gjøre klassiske klær mer spennende. Jeg tror Ari skulle ønske det var en mindre striks kleskodeks i noen av de miljøene han omgås. Vi prøver å tøye grensene litt.

Til slottsbruk

Totalt er det sju basisplagg og sju tilbehør som skal blandes til 24 forskjellige antrekk.

Eksempel på tilbehør kan være løse hetter og mansjetter som kan festes på andre plagg. Ei av skjortene skal også være uten rygg, muligens for å gi bedre lufting under dressjakka.

-  Vi synes det er trist når mote blir et diktat. Med disse plaggene kan folk selv kombinere og bygge på sitt eget antrekk til sitt bruk. Med tilbehør kan man trekke fra eller legge til for å skape en ny look. Disse klærne skal fungere i alle mulige settinger. Man kan gå fra jobb til fest ved å justere tilbehøret.

-  Jeg er helt sikker på at flere av plaggene vil bli brukt i rojale tilstelninger.

POSERER: Ari i en av Baron von Bulldogs kreasjoner.
BEST KLEDD: - Jeg er ikke i nærheten av å kunne posere som Ari, han gjør det helt naturlig. Men jeg er best kledd, sier motedesigneren Kjell Nordström, alias Baron von Bulldog.