Motekjedene kaster pelsen

Kundene har fått butikkjedene til å tenke nytt. Cubus, Bik Bok, Vero Moda, Exit, ONLY, Jack & Jones og flere har bestemt seg for ei pelsfri framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lista over motekjeder som har bestemt seg for å kutte ut plagg med pels begynner å bli lang. Flere diskuterer å følge de pelsfrie butikkenes eksempler. Varner-Gruppen arbeider med en etisk plattform, der ett av forslagene er å kaste ut pelsen.

- Føles godt

- Vi har gitt oss sjøl deadline ut april, sier Karen Onsager i Dressmann, en av kjedene i Varner-Gruppen.

Carlings, Vivikes, Wearhouse, Dressmann og Urban vurderer nå å slå følge med de to Varner-kjedene som allerede har kastet pelsen på dør, Cubus og Bik Bok. Daglig leder i Bik Bok, Marianne Bjarstad, begrunner Bik Boks antipelsstandpunkt slik:

- Vår målgruppe er ungdom, og de er opptatt av pelsproblematikken. Ser de et plagg med noe som likner pels, vil de vite om det er ekte. Og er det ekte pels, kjøper de det ikke. Ungdom er etisk bevisste, både med hensyn til menneskerettigheter og dyrevern. Dessuten har vi som jobber her også personlige standpunkter mot pels. Da føles det godt å kunne være klare på dette, sier Bjarstad

Bevisst holdning

- Det er en bevisst strategi fra vår side. Vi ønsker ikke å føre produkter som irriterer folk. Det gjelder både pels og andre produkter. Vi har aldri solgt pels, det har ikke vært naturlig for oss, sier administrerende direktør i H & M Norge, Håkan Qvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer