Moteklubben Porno?

Tore Aasheim, mannen bak den tidvis utskjelte John Robert Powers modell- og talentskole, vil drive moteklubb i Oslo.

Hver tirsdag skal han samle bransje og interesserte til motetreff. Dagbladet var til stede på klubbens premiere. Det ble en selsom opplevelse, mildt sagt.

  • I baren på homsestedet Enka vaglet det faste klientellet seg på barkrakker og fulgte konferansier Aasheims oppfordringer om å kjøpe drinker i baren. Etter en del teknisk krøll, som lydfeil og lysmangel, skulle de svært få oppmøtte fra motebransjen få seg presentert «lekkert dameundertøy og sprekt herreundertøy». Men først skulle Aasheim promotere sin egen modellskole, sitt nye modellbyrå «som har tatt mål av seg å konkurrere med Heartbreak og Team». Og en ny hudpleieserie for herrer.
  • Og så kom damene, i undertøy som sa sex. Det gikk mye i sort lakk, røde fjær, piercede brystvorter, piercede navler, sort blonde, rød lakk, rød netting og utstyr beregnet på ganske avansert sengelek. Som batonger, håndjern og pisk. Tankene gikk mer i retning billig strippeshow på Reperbahn enn i retning moteshow på moteklubb. «Modellene» hadde bevegelser og apparisjon som understreket akkurat dette inntrykket. «Bi-bi-billig», for å låne litt av herr Hagen.

En kjent motefotograf, den eneste vi registrerte med kredibilitet i motebransjen på Enka denne kvelden, bekreftet våre antakelser. - Jo, hun er stripper her i byen, og har vært modell i Lek og Playboy. Dreven dame...

  • De andre var mer ubehjelpelige i rollen som «moteklubbmodeller». De gjorde spede forsøk på å dælje pisken i bardisken foran mannlige bargjester med fårete blikk og helt andre seksuelle preferanser enn kvinner - vi var på homseklubben Enka! Det burde damene ha fått med seg...

Om jentene virket amatørmessige, og dermed fulgte linja som konferansier og teknisk personale la opp til, var gutta hakket verre. De mistrivdes i sine svarte frottébadekåper, hvite makkoer og svarte boxershorts. Mens jentenes undertøy var lagd for avansert sex, så guttenes innerste plagg ut til å være ideelle for avansert tømmerhogst. Uten å si et eneste stygt ord om tømmerhoggere!

Men å kalle det Moteklubben, det blir - etter min mening - litt drøyt. Og direkte urettferdig overfor den seriøse delen av bransjen.