- Møtene med fansen kopler oss til den virkelige verden

Og i kveld møtte My Chemical Romance Dagbladets konkurransevinnere.

Foran en parkert kolonne turnébusser i kjelleren på Oslo Spektrum venter 17-åringene Ingrid Nelson Giæver og Ingvild Vøllo Eliassen nervøst, men tålmodig.

Så går ei tung jerndør opp, og plutselig står de der - de fire musikerne som kollektivt går under navnet My Chemical Romance, og som bærumsjentene har idolisert i årevis.

Som vinnere av Dagbladets konkurranse har Ingrid og Ingvild ikke bare billetter til amerikanernes overveldende punkrockshow. De får også hilse på gruppa.

- Jeg har vært fan i fire-fem år. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si til dem. Men dette er veldig, veldig stort, sier Ingrid.

Etter en kort hilsen, klemming og autografskriving er det hele over. Jentene har fått et minne for livet - og bandet? Tja, for dem var det vel bare enda et unnagjort kulepunkt i den endeløse rekken av pliktøvelser en moderne rocketurné innebærer?

Ikke hvis vi skal tro vokalist Gerard Way (33) og gitarist Ray Toro (33).

- Denne typer møter er det som kopler oss til den virkelige verden. Ellers møter vi jo bare hverandre og de ansatte på bensinstasjonene der vi stopper underveis. Å møte fans ansikt til ansikt er en energi-innsprøytning, hevder de overfor Dagbladet.

- Det hjelper selvfølgelig at våre fans jevnt over er svært kreative, særpregede individer. Jeg lærer noe nytt om verden hver dag, bare ved å lese fanbrev, skryter rockestjernene, før de avrunder for å gjøre seg klare til konsert.

• Les intervju med My Chemical Romance i Dagbladet i morgen.

STORT: Dagbladets konkurransevinnere Ingrid Nelson Giæver (i midten) og Ingvild Vøllo Eliassen (til venstre) møter Gerard Way og My Chemical Romance før konserten i Oslo Spektrum i kveld. Alle foto: Jacques Hvistendahl
HADDE VENTET LENGE: Tusener sto i kø foran konsertsalen for å få seg en god plass helt fremme ved scenen i Oslo Spektrum i kveld. De ivrigste skal ha campet siden søndag. Foto: Jacques Hvistendahl
HADDE VENTET LENGE: Tusener sto i kø foran konsertsalen for å få seg en god plass helt fremme ved scenen i Oslo Spektrum i kveld. De ivrigste skal ha campet siden søndag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer