Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Møter Haakon

Petter Nome reiser lørdag med et tv-team fra NRK til San Francisco for å lage et portrett- og dokumentarprogram om kronprins Haakon. Programmet vil legge vekt på hans opphold ved Berkeley-universitetet i den gamle hippiebyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teamet skal tilbringe et par dager sammen med kronprinsen, og reiser i mai tilbake for å få med seg den høytidelige eksamensfesten, graduation. Programmet vil bli sendt mot slutten av året.

Håper på frihet

- Og det blir i god «Gringos»-stil?

Petter Nome ler høyt og hjertelig.

- Det blir det helt sikkert ikke. Men jeg håper vi får frihet nok til å unngå at det blir overpompøst.

Slottet sier nei til de fleste forespørsler, men NRK fikk for kort tid siden klarsignal til å gjøre det eneste tv-intervjuet i forbindelse med oppholdet ved Berkeley. I går var Nome på Slottet for å få kartlagt kronprinsens timeplan de nærmeste dagene. I San Francisco akter han å dokumentere kronprinsens hverdag som student, og han skal også intervjue ham om framtidsutsiktene.

Bomma røyk

- Jeg leser ikke akkurat kongestoff i ukebladene, men har i mange år hatt lyst til å intervjue noen fra kongehuset. Det spennende med denne jobben er jo at du kan veksle mellom å intervjue horer og kongelige, sier Nome.

- Har du møtt andre fra kongehuset?

- Jeg har så vidt snakket med prinsesse Märtha Louise. Hun er en søt jente. Ja, og så har jeg bomma røyk av kongen. Det var under ski-VM i 1982. Jeg gikk tom for røyk, og spurte en fyr i genser om jeg kunne få en. Det viste seg å være kronprins Harald. Han ga meg smilende en røyk, husker Petter Nome.