Møter i tingretten i dag

Bitter krangel om unike Leif Juster-opptak.

UFRIVILLIG: Leif Juster har helt ufrivillig havnet i en bitter strid om rettighetene til å forvalte en rekke unike lyd- og bildeopptak fra 40-, 50- og 60-tallet. I dag møtes Leif Justers datter Siri Juster og plateselskapet Normann Records i Aust-Agder tingrett. Foto: Johan Brun / Dagbladet
UFRIVILLIG: Leif Juster har helt ufrivillig havnet i en bitter strid om rettighetene til å forvalte en rekke unike lyd- og bildeopptak fra 40-, 50- og 60-tallet. I dag møtes Leif Justers datter Siri Juster og plateselskapet Normann Records i Aust-Agder tingrett. Foto: Johan Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siri Juster og plateselskapet Normann Records krangler om unike opptak av Leif Juster.

I dag - torsdag 9. desember - møtes partene i retten.

Unike opptak I 2006 fikk Edgar Normann i plateselskapet Normann Records i Arendal låne 80 ukjente lyd- og bildeopptak fra Leif Justers revyer av Justers datter Siri Laukholm Juster.

Nå er partene uenige om innholdet i avtalen og begge har stevnet hverandre for pengebeløp.

Normann nekter å levere fra seg opptakene før han får 90 000 kroner av Siri Juster.

Hevder enerett Partene møtes i dag i Arendal tingrett. Opptakene det gjelder blir betegnet som unike, og inneholder om lag 150 timer lyd og film av Leif Juster og en rekke andre skuespillere og humorister på 40-, 50- og 60-tallet.

Partene ønsker ikke å snakke med Dagbladet før rettssaken, men uenigheten går på hvilke avtaler som ble inngått.

Ifølge Siri Juster skulle Edgar Normann bare vurdere innholdet og kvaliteten på opptakene, mens Normann hevder at han fikk enerett på kommersielle utgivelser og at overskuddet skulle deles likt mellom Siri Juster og Normann Records. 90 000 kroner Partene møttes i forliksrådet i Arendal i sommer, som ga Siri Juster medhold i sin klage. Normann Records ble i domsslutningen dømt til å levere fra seg båndene og det ble slått fast at selskapet ikke har noen rettigheter til Justers eiendeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer