Møtes i Grand Prix

I lørdagens Melodi Grand Prix-finale møter vi veteranen og debutanten i GP-sammenheng - Jahn Teigen (55) og Kathrine Strugstad (30).

Jahn Teigen er tilbake på den arenaen han kjenner aller best. Lørdag deltar han for 14. gang i Melodi Grand Prix. Ingen andre artister er i nærheten.

Melodien er skrevet av ham selv og ekskona og GP-veteran Anita Skorgan.

-  Hun kjenner meg og stemmen min, og sammen har vi laget en spesiell ballade, sier han til Dagbladet.

Erfaren 30-åring

I går var det prøver i Oslo Spektrum. Der var også debutant Kathrine Strugstad, som likevel på en måte kan smykke seg med en vinnertittel.

-  Faren min, Svein Strugstad, skrev «Casanova» i 1977. Den ble framført av Anita Skorgan. Og den vant det året. Jeg var to år da, men kan vel si at vi innkasserte en familieseier, sier Katrine Strugstad.

Hun er trondheimsjenta som flyttet til Oslo i 1999, og hun har siden livnært seg med musikk og dans.

Katrine Strugstad har spilt i «Grease»-musikalen på Chat Noir og dirigert kor. Nå er hun med i «Evita» på Chateau Neuf. Du har kanskje sett henne på tv i «Beat for Beat», «Tommys Popshow» eller som værdame på TVNorge. Fem år på Musikkonservatoriet i Trondheim med klassisk sang og opera har hun også bak seg.

 DEBUTANTEN OG VETERANEN:  Oppkjøringen til årets norske Melodi Grand Prix-finale er i gang. -  Jeg er med for 14. gang, sier Jahn Teigen og gir noen råd til konkurrenten Kathrine Strugstad, som aldri har vært med på GP-sirkuset. Foto: Anders Grønneberg
DEBUTANTEN OG VETERANEN: Oppkjøringen til årets norske Melodi Grand Prix-finale er i gang. - Jeg er med for 14. gang, sier Jahn Teigen og gir noen råd til konkurrenten Kathrine Strugstad, som aldri har vært med på GP-sirkuset. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

-  Jeg skal gi alt. Tør ikke tenke på Jahn, som jeg har så stor respekt for. Sangen «Velvet Blue» er skrevet av Arve Furset. Han skrev «I\'m Not Afraid To Move On», som Jostein Hasselgård vant med for to år siden.

Grand Prix 50 år

Jahn Teigen er med for å vinne, men har gir likevel råd til konkurrenten.

-  Jeg har hørt henne synge. Kathrine har en fantastisk utstråling og en flott stemme. Hun har lang sceneerfaring og kommer til å gjøre det bra.

Teigen, som uten tvil er den mest fargerike norske GP-artisten, synes det er morsomt å bli spurt - igjen.

Galskap

-  Jeg var en rebell med skjelettdrakt i 1976 og brakte litt galskap inn i GP. I år er jeg eldstemann og overlater showingen til de yngre deltakerne, sier Teigen.

I år feirer den internasjonale slagerkonkurransen 50 år. Norge er med for 46. gang. Det markeres med utvidet sending med mange gjester og tidligere deltakere i et stort show lørdag kveld. Da blir det avgjort hvem som skal representere Norge i Kiev i Eurosong-finalen 21. mai, dersom vi kommer så langt. Siden vi kom på sisteplass med fattige tre poeng i fjor, må vi må først kvalifisere oss torsdag 19. mai.