Moteshow med Vendela og Donald

NEW YORK (Dagbladet): Donald Trump gir Vendela Kirsebom en god klem, før han sier at New York nå er verdens motehovedstad. Sammen skal de lede et gigantisk moteshow på Times Square om en drøy uke.

På sidelinja står moteskaper Donna Karan og New Yorks borgermester Rudolph Giuliani.

Den styrtrike Trump elsker å vise seg sammen med unge, vakre kvinner, men Vendela er ingen ny pyntesak for millionæren. Da Dagbladet møtte dem i Giulianis blå rom før helga var det to gamle kjente som skulle gjøre en jobb sammen som møttes, og Trump gikk mer enn gjerne ut på trappa til rådhuset for å foreviges med vakre Vendela.

Celinas venn

- Er du norsk, sier du? Da kjenner du kanskje den flotte norske jenta vi hadde her. Celina, sier Trump muntert til Dagbladets utsendte.

- Celina Midelfar, mener du? sier vi og utelater bevisst t-en i Midelfart.

- Ja visst, hun var en strålende person, sier en smilende Trump, som i fjor ofte var å se sammen med norske Celina Midelfart. Nå er det Kjell Inge Røkke som har gleden av å være sammen med Celina.

- Moteshowet 13. september blir det største moteshow noen gang. Merk deg det, sier «The Donald» og småsnakker med Vendela om familieliv og hvordan hun har det. De har kjent hverandre i mange år, forteller Vendela. Og datteren til Donald er en av modellene som skal vise klær på Time Square.

Travel Vendela

Vendela har travle dager. Hun bor i New York sammen med sin norske ektemann Olaf Thommessen og deres 20 måneder gamle datter Julia. Nylig vendte hun hjem fra Bolivia, hvor hun var som UNICEFs goodwill-ambassadør; en jobb hun har hatt i fem år. Et par dager i uka jobber hun som modell, ellers er det reklame.

- Jeg forsøker å å være mest mulig hjemme sammen med Julia. Ofte tar jeg henne med meg på turene mine, men ellers er jeg en travel småbarnsmor. Et typisk eksempel var i går: Først var jeg ute på en modelljobb, så var det handling på supermarkedet, småbarnsstell og middagslaging til mann og barn. Seinere på kvelden måtte jeg gå i et selskap som et magasin arrangerte. Der fikk jeg stadig spørsmål om hvordan man klarte å holde seg sexy. Og jeg som stort sett håper jeg er rimelig flekkfri når jeg møter folk, sier en blid Vendela Kirsebom.

Tusenårsshow

Hun forteller at moteshowet på Times Square skal vise klær fra 90 designere fra hele verden. Moteukene i New York starter allerede mandag, men showet Vendela skal åpne skal være høydepunktet og vise motetrender for det nye tusenåret.

En befriende frodig Karan var hoppende glad for at New York nå er på linje med Paris når det gjelder mote. Det har tatt 25 år, sier hun.

- Vi skal vise at New York står for energi, vitalitet, liv og skaperkraft. Uten oss ville de gå nakne, sier Donna Karan.

GAMLE VENNER: Donald Trump og Vendela Kirsebom skal lede moteshowet fra Times Square, med klær og og motetrender for det nye årtusenet.