Motorpsycho i støyfri sone

Motorpsycho har få, om noen, begrensninger. På «Let Them Eat Cake» viser støymestrene at de også fikser var musisering og lavmælte popsanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Motorpsychos unike posisjon i norsk musikkliv skyldes deres totalkontroll over egen karriere. Mens andre artister danser etter selskapenes strengt kommersielle piper, har Motorpsycho i kraft av sin kunstneriske integritet, og sin dedikasjon til musikken , skaffet seg den store friheten.

Råspennende

De gir ut de platene de vil, når de vil. Akkurat det siste er heller ikke uvesentlig. En seindrektig utgivelsesfrekvens i de internasjonale storselskapene er med på å forsure hverdagen for en bråte med spillkåte band.

Nå kan man innvende at Motorpsychos aversjoner mot innblanding har gitt seg utslag i en del ukritiske veivalg. I Psycho-sjef Bent Sæthers verden eksisterer ikke låter som er for lange, for innadvendte, for støyende.

Det har uttværende innslag på mammoth-plater som «Angels and Daemons at Play» (1997) og «Trust Us» (1998) vist. Men likefullt er det denne vegringen mot eksterne råd og konvensjonell bransjetankegang som gjør Motorpsycho til det råspennende orkesteret de er. De er virkelig ett av få betydelige band av i dag som har tatt opp i seg det beste av tankegangen fra 70-tallets fritenkende band, da man gjorde som man ville og skydde indre og ytre sperrer som pesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer