<strong> SKAL SPILLE HELT ALBUM:</strong>  Motorpsycho, fra venstre Bent Sæther, Kenneth Kapstad og Hans Magnus "Snah" Ryan, da de var klare med albumet "Still Life With Eggplant" - de hadde med svenske Reine Fiske som gitargjest. Foto: Gitte Johannessen / NTB
SKAL SPILLE HELT ALBUM: Motorpsycho, fra venstre Bent Sæther, Kenneth Kapstad og Hans Magnus "Snah" Ryan, da de var klare med albumet "Still Life With Eggplant" - de hadde med svenske Reine Fiske som gitargjest. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

Motorpsycho skal fremføre albumet «Demon Box» i sin helhet under festivalkonsert

Motorpsyco er en av trekkplastrene ved Slottsfjellfestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slottsfjell arrangeres for 13.gang i Tønsberg torsdag-lørdag denne uka.

Det norske rockebandet Motorpsycho er blant headlinerne, og stiller med et spesielt konsept. Bandet skal framføre albumet «Demon Box» fra 1993 i sin helhet, noe bassist og vokalist Bent Sæther ser fram til.

- Det er første gang vi spiller skiva fra A til Å, forteller han til NTB.

- Nå har vi holdt på så lenge at vi kjenner et behov for å ta vare på arven vår. Det blir en fin anledning til å ha det moro med gamle bandkamerater og gamle låter, erklærer Sæther.

Tre strake Gleden er minst like påtakelig på arrangørenes side.

Bookingsjef Henning Krane rapporterer at initiativet kom fra Motorpsycho-hold, etter at trønderne tidligere har viet egne festivalkonserter til utgivelsene «Timothy's Monster» (1994) og «Blissard» (1996).

- Alle gode ting er tre, og «Demon Box» ble nylig relansert i spesialversjon. Ekstra gøy er det jo at dette er plata deres som vi bak Slottsfjell har sterkest forhold til. Mange oppdaget bandet gjennom den, sier Krane, som melder om fullstendig utsolgt på det historiske området med kapasitet på 12.000.

Drømmelåta Selv om Sæther & Co. startet som et undergrunnsprosjekt i 1989, har de opparbeidet seg en unik status i musikkmiljøer. «Motorpsycho har siden midt på 90-tallet vært en liveattraksjon i Europa og andre deler av verden.

I Norge er dette produktive rockebandet så stort at albumene debuterer på Topp 3,» heter det i Kunnskapsforlagets «Store rock- og popleksikon» fra 2006.

«Demon Box» ble nominert til Spellemannprisen, men måtte se seg slått av deLillos' «Neste sommer» i sin klasse. Sæther husker innspillingen som en intens periode.

- Vi jobbet 14 timer i strekk i tre uker. Du blir nesten psykotisk, går inn i en «totaltilstand» der du tenker på musikken hele døgnet.

Det han husker aller best, er sporet «Gutwrench».

- Det våknet jeg med, og må ha laget i søvne, humrer Sæther.

- Det gikk rett fra drøm til tape i løpet av seks timer. Jeg vet ikke hva som skjedde — det har skjedd verken før eller senere. Det var ren magi. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer