Motorpsycho sprenger grenser

Rockerne er aktuelle med en rockeopera.

STORE AMBISJONER: Motorpsycho er aktuelle med et episk konseptalbum. F.v. Motorpsychos Kenneth Kapstad og Bent Sæther, og komponist Ståle Storløkken. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STORE AMBISJONER: Motorpsycho er aktuelle med et episk konseptalbum. F.v. Motorpsychos Kenneth Kapstad og Bent Sæther, og komponist Ståle Storløkken. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Motorpsycho lanserte forrige uke et nytt album med en ny sound. De har tatt steget vekk fra psykedelisk rock og metal, og laget en rockeopera om dramatisk sjøliv og gresk mytologi — med en enhjørning i tittelen.

Sammen med jazzmusiker og komponist Ståle Storløkken har de komponert dobbeltalbumet «The Death Defying Unicorn - A fanciful and fairly far-out musical fable». 

Rockeopera Albumet har høstet gode kritikker, også fra Dagbladets anmelder Torgrim Øyre. Han kaller det et «spennende seilas» og gir en femmer på terningen.

- Det ble en rockeopera, gitt. Jeg kan ikke komme på så veldig mange andre ganger vi har vært like fornøyde. Vi er stolte, sier Motorpsycho vokalist og bassist Bent Sæther.

Dagbladet møter to tredjedeler av rockebandet, Sæther og trommis Kenneth Kapstad, sammen med Storløkken i Oslo. Teksten til det storslagne eventyret om en uheldig skjebnes reise til sjøs, er signert Sæther. 

Han har latt seg inspirere av klassiske greske verk, og kaller det en parafrase av Homers episke dikt «Odyseen».

- Det er ingen ny historie, men den er aldri fortalt med denne musikken. Vi ville ikke ta det så grav alvorlig og ikke være så selvhøytidelig. Vi har tatt den helt ut - med utfordrende musikk, banal humor og en mørk historie. Det balanserer fint. Jeg syns vi fikk det bra til, det er et fint eventyr, sier Sæther.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer